Munskydd

  Det finns många olika typer och kvaliteter av munskydd. Hos MASCOT hittar du CE-märkta munskydd i tre lager för engångsanvändning. MASCOT:s munskydd är godkända som medicinsk utrustning enligt EN 14683, typ IIR. Munskydden skyddar mot inandning och spridning av luftburna virus och andra bakterier. Munskydden har en hög andningsbarhet och är hudvänliga, vilket ger en hög komfort under längre tids användning.

  MASCOT® COMPLETE Munskydd 20950-921

  Vad innebär typ IIR?

  Det finns tre olika typer av munskydd (typ I, II och IIR). Typ IIR är den som skyddar bäst eftersom den även har stänkmotstånd. Det innebär att du till skillnad mot typ I och II också är skyddad mot små partiklar i luften samt partiklar som kommer från till exempel tal, nysningar och hosta. Dessutom skyddar typ IIR också din omgivning.

  Varför använda munskydd?

  Munskydd har blivit en stor del av vardagen för många i olika branscher. Det är en effektiv personlig skyddsutrustning för att allmänt skydda dig själv och andra mot bakterier och virus, både under och utanför arbetstid.

  Korrekt användning av munskydd

  1. Tvätta händerna noggrant
  2. Använd de elastiska banden för att placera munskyddet framför ansiktet med näsklämman uppåt, så att vecken på yttersidan är vända nedåt.
  3. Fäst de elastiska banden bakom öronen.
  4. Rätta till munskyddet och se till att det sitter tätt över näsa, haka och kinder.
  5. När du tar av dig munskyddet ska du endast röra vid de elastiska banden bakom öronen, och inte vid själva tyget. Släng munskyddet omgående.

  Korrekt användning av munskydd

  Syfte: Förebygger spridning av smittsam andedräkt, hosta och nysningar. Skydd mot inandning av luftburna partiklar som damm, pollen och överförbara bakterier och virus.

  Varning: Kontrollera att förpackningen är förseglad före användning. Barn får endast använda munskyddet med hjälp av en vuxen.

  Munskydd - Detalj

  Hållbarhet

  MASCOT:s munskydd för engångsanvändning har en hållbarhet på två år från tillverkningsdatumet. Vid användning ska munskyddet bytas efter upp till fyra timmars användning eller om det blir vått eller smutsigt. Produkten ska förvaras torrt och inte i direkt solljus.