Flamsäkra skyddskläder

    Arbetar du i en miljö där du är utsatt för värme eller gnistor? Håll då utkik efter MASCOT:s utbud av flamsäkra arbetskläder och skyddskläder. Hos MASCOT hittar du arbetskläder som är godkända enligt certifieringarna EN ISO 11612 och 14116. Genom att välja våra flamsäkra arbetskläder får du ett optimalt skydd som är särskilt anpassat till ditt yrke och dina arbetsuppgifter.

    Skydd anpassat till ditt yrke

    Om du arbetar som svetsare, smed, elektriker eller maskinist, eller om du arbetar med offshorearbete eller inom industrin, utsätts du ibland för riskabelt hög värme, gnistor eller elektricitet. För att få bästa möjliga skydd är det av högsta vikt att du bär rätt arbetskläder. Hos MASCOT hittar du ett urval av flamsäkra arbetskläder som bland annat skyddar dig mot strålvärme, flammor, gnistor, ånga och varma material. Flamsäkra arbetskläder och skyddskläder som är certifierade enligt EN ISO 11612 och 14116 minskar risken för att plagget antänds vid kortvarig exponering för värme och flammor. Vid längre värmeexponering ska ytterligare skydd användas, och vi rekommenderar särskilt skydd för huvud, händer, fötter och andra utsatta kroppsdelar.

    Innovativa material som håller dig skyddad

    MASCOT:s flamsäkra arbetskläder är tillverkade av material särskilt utformade för att skydda mot värme och eld. Valet av material för tyg, tråd och logotyptryck garanterar att risken för eldspridning är minimal. Ett stort antal av produkterna är dessutom antistatiska och syrabeständiga. Produkterna bibehåller de flamskyddande egenskaperna upp till 75 hushållstvättar eller 50 industritvättar. Alla fickor och detaljer i MASCOT:s flamsäkra arbetskläder är stängda och skyddade så att gnistor inte kan ta sig in. Det innebär att du inte behöver kompromissa med varken funktionalitet eller komfort när du väljer flamsäkra arbetskläder eller skyddskläder från MASCOT.