Vintervästar

    MASCOT har ett stort utbud av vintervästar som är perfekt lämpade för att hålla kroppen varm om vintern. Oavsett om du behöver ett isolerande mellanlager, eller om du vill använda västen som ett extra ytterplagg utanpå din sweatshirt eller huvtröja, är våra vintervästar ett utmärkt val. Alla vintervästar från MASCOT är vattenavvisande, så att du håller dig varm och torr dagen igenom. För att du ska få bästa komfort när du arbetar i kalla miljöer, är flera av västarna även andningsbara och vindtäta.

    I sortimentet hittar du vintervästar i många olika varianter i bekväma material. Vintervästarna är isolerade med olika typer av foder, t.ex. pälsfoder eller CLIMASCOT®-foder. I MASCOT® ADVANCED-serien finns också en vinterväst med CLIMASCOT®-foder, som fungerar utomordentligt bra som ett isolerande mellanlager tack vare västens höga isolering, design och lätta vikt. I urvalet av vintervästar hittar du dessutom västar med BEARNYLON® som yttermaterial. Materialet är vattenavvisande, extremt slitstarkt och har isolerande egenskaper när det kombineras med exempelvis pälsfoder, vilket många av MASCOT:s vintervästar är isolerade med.

    Vintervästar från MASCOT har många funktioner och detaljer. Flera av våra vintervästar är utformade med stretchtyg på sidorna för att ge dig en flexibel passform och stor rörlighet så att du kan arbeta utan problem. Här hittar du även västar med elastiskt midjeband och tryckknappsjustering i linningen, vilket gör att västarna kan anpassas och sluta tätt så att du håller värmen. För ytterligare skydd mot kyla finns också MASCOT:s vintervästar med förlängd rygg och hög krage. Västarna är försedda med alla de praktiska fickor du kan tänkas behöva för din utrustning. Västarna har även D-ring till nycklar eller id-kort.

    I vårt sortiment finns också en vinterväst i fluorescerande material som är godkänd enligt EN ISO 20471. Västen har behandlats med Teflon® på utsidan, vilket ger en smutsavvisande yta och hög synlighet. Reflexerna gör att din omgivning ser dig ännu bättre.