Verktygsvästar

    Verktygvästar är perfekta om man alltid vill ha sina verktyg till hands. Man slipper gå fram och tillbaka efter verktygen om man till exempel arbetar på en ställning, ett tak eller långt från bilen. Om du har nytta av att ha dina verktyg på kroppen, då har MASCOT ett urval med verktygsvästar för dig.

    MASCOT:s verktygsvästar har massvis med bra fickor och stroppar som ger utrymmen för många olika saker. På nästan alla modeller är bröstfickorna och de utvändiga fickorna förstärkta med CORDURA®, det säkerställer en bra slitstyrka särskilt för fickornas botten. Bröstfickorna har dessutom en lock- eller magnetstängning så att det är lätt att komma åt innehållet. Alla verktygsvästar från MASCOT har minst en hammar- och verktygsstropp.

    Alla modeller har hängfickor med flera olika fack och hållare. Hängfickorna är i slitstarkt CORDURA® och de som är avsedda för knivar, skruvmejslar och andra verktyg med spetsiga ändar är förstärkta med Kevlar® som ger tyget ett bra stickskydd. I hängfickor finns det även fack för spikar. För att motverka verktygens vikt finns det på en del verktygsvästar ett tjockt inlägg vid skuldrorna som minskar trycket på dem. På så sätt kan du röra på dig utan att västen skaver.

    De verktygsvästar som inte har fluorescerande färger har ett nätmaterial på exempelvis ryggen. På så sätt utgör de inte ett tyglager och passar därför bra i varmt väder. Om du behöver synas väl erbjuder MASCOT även verktygsvästar i hi-vis-format. Dessa västar har behandlats med Teflon® och är smutsavvisande och håller därmed plagget rent och gör dig synligare.