Västbyxor

  Med ett par västbyxor från MASCOT får du många funktionella detaljer som hjälper dig under arbetsdagen. Byxorna har många fickor för verktyg och arbetsredskap, vilket är mycket praktiskt för dig som arbetar på platser där du inte alltid har tillgång till din bil eller verktygslåda.

  Fickor och knän är de platser som är mest utsatta för slitage. Därför använder MASCOT material som CORDURA® och Kevlar®, som ökar slitstyrkan och stickskyddet, och på så sätt förlänger byxornas livslängd.

  Komfort i alla arbetsställningar

  Med ett par västbyxor kan du vara säker på att kläderna inte glider isär på ryggen om du växlar mellan stående och knästående arbetsposition. Det extra stycket i ryggen skyddar hela tiden ländryggen mot vinddrag. Samtidigt har en del av byxorna ventilation vid knäna, så att du enkelt kan justera temperaturen när du arbetar i varma omgivningar.

  Om man föredrar vanliga arbetsbyxor, västbyxor eller snickarbyxor är en smaksak. Fördelen med västbyxor är att byxorna och överdelen är hopsydda och de har ett bredare axelområde, vilket ger en bättre fördelning av vikten. Det underlättar belastningen från tunga verktyg och förebygger trötthet och ömhet i kroppen efter en lång arbetsdag.

  Flera av MASCOT:s västbyxor finns i stretchtyg, som har tagits fram för att underlätta en arbetsdag i rörelse med maximal komfort. Den ergonomiska passformen gör även att byxorna sitter bekvämt i alla positioner.

  Certifierad synlighet

  MASCOT har västbyxor i fluorescerande färger med reflexer som är certifierade enligt EN ISO 20471, vilket är standarden för arbetskläder med hög synbarhet. Det fluorescerande materialet och reflexerna gör byxorna synliga från alla håll både i dagsljus och i mörker. Tillsammans med MASCOT:s överdelar med hi-vis kan du enkelt sätta ihop arbetskläder som uppnår den högsta skyddsklassen, klass 3.