PU-stövlar utan skydd

  Hos MASCOT hittar du PU-stövlar, som är extra slitstarka gummistövlar. De finns både som skyddsstövlar och vanliga stövlar. Stövlarna är vattentäta, vilket ser till att dina fötter hålls torra även efter många timmars användning. Stövlarna är utrustade med halkhämmande, stötdämpande samt olje- och bensinbeständiga sulor. Det gör att du får bra fotfäste och hög komfort när du går, även om golvet är halt. Du behandlar på så sätt dina fötter gott under långa och stressiga arbetsdagar. MASCOT:s PU-stövlar är flexibla, testade för sina halkhämmande egenskaper på lutande och hala ytor (SRC) och tål dessutom tvätt upp till 40 °C.

  Hållbara gummistövlar

  Gummistövlarna från MASCOT är tillverkade av materialet PU. PU är ett mycket slitstarkt material, vilket gör att det håller sig fint länge. Det är dessutom flexibelt, så att du enkelt kan röra dina fötter. Samtidigt är PU beständigt mot olja, fett, gödsel och bensin. Du får därför praktiska stövlar som håller länge.

  Lämpade för tvättavtal

  PU-stövlar kan via tvättavtal tvättas i 40 °C. Vid denna temperatur aktiveras en bakteriedödande effekt i industritvättens tvål. Det ger bra hygien och stoppar spridning av bakterier, oavsett om du använder dem i ladugården, på mejeriet eller på fisketuren. Några av MASCOT:s stövlar passar bra för tvättavtal, då ett HF-chip kan tryckas fast via en dekal. Flera av modellerna är utrustade med ett litet bakstycke vid hälen, så att du kan ta av dem utan att smutsa ner dina händer. Stövlarna erbjuder därmed bra hygien för dig som t.ex. arbetar med livsmedel eller vård och behöver hålla dina fötter torra när underlaget är vått. Du kan justera höjden genom att fälla ner skaftet, så att stöveln passar dina behov.

  Stövlar för fiskeri, livsmedel och plantskolor

  PU-stövlar från MASCOT passar bra när hygien och säkerhet är i fokus. De passar både till industrifiskaren, jordbrukaren och trädgårdsmästaren, som alla har behov för halkhämmande och vattentäta stövlar som är enkla att rengöra från smuts och bakterier.