Vinterkläder

    När vädret blir kallare och våtare har du användning för bra vinterkläder som skyddar dig. Detta erbjuder MASCOT. Vi har ett stort utbud med vind- och väderskyddande vinterkläder i form av vinterjackor, vintervästar, vinteröverdelar, vinteroveraller och vinterbyxor. Alla produkterna är mycket slitstarka och funktionella med många olika fickor, bland annat till verktyg. Komforten är också mycket hög eftersom många av produkterna är utrustade med stretchmaterial som säkrar rörelsefriheten.

    För att du ska förbli varm är MASCOT:s vinterkläder fodrade med de materialen som isolerar bäst. Till exempel finns det produkter med CLIMASCOT®-foder som är ett mycket isolerande och andningsbart samt lättviktigt material. Fodret gör att produkterna är mjuka att ha på sig och ser till att du blir av med överskottsvärme så att du inte blir blöt och därmed riskerar att bli nedkyld. Många av vinterjackorna och vintervästarna har dessutom en förlängd rygg så att du håller ländryggen varm, även när du böjer på dig.

    En stor del av våra vinterkläder är andningsbara, vind och vattentäta så att du kan hålla regnet borta samtidigt som du blir av med överskottsvärmen. MASCOT:s material, MASCOTEX®, är certifierat vattentätt, andningsbart och används på många vinterprodukter. Om dina vinterkläder bara behöver klara en lätt regnskur, då har vi även produkter som är vattenavvisande men med samma, viktiga andningsbarhet. Våra vinterkläder har utrustats med ytterligare funktioner för att ge extra skydd mot vind och regn. Exempelvis har många av byxbenen på vinterprodukter ett långt blixtlås med vindskydd som går en bra bit nedanför stövlarna och därmed håller kylan borta.