Serier

MASCOT:s sortiment är uppdelat i serier med olika profiler för olika användningsområden. Titta på seriernas olika profiler och hitta den som passar din stil och ditt arbete. Du kan också kombinera plagg från olika serier.

Arbetskläder

MASCOT har arbetskläder till alla typer av arbeten, med olika funktioner och detaljer. Här hittar du bland annat även arbetskläder till alla slags väder och många olika arbetssituationer. Titta närmare på de många möjligheter som MASCOT har att erbjuda.

Tröja & T-shirt - Koboltblå - Arbetsbyxor Marinblå
MASCOT® ACCELERATE - logo

En bred serie med arbetskläder för många branscher som ger möjlighet att skapa en enhetlig företagsimage genom olika yrken. Med många olika färger, funktioner och tygkvaliteter finns det stora möjligheter att kombinera produkterna efter behov. ACCELERATE-serien har ett brett utbud av byxor i ULTIMATE STRETCH, som ger full rörelsefrihet utan att kompromissa med hög slitstyrka. Produkter för industritvätt finns också i serien, och det finns produkter med passform för både män och kvinnor inklusive ett mindre barnsortiment.

Läs mer

MASCOT® ADVANCED - logo

Slitstarka arbetskläder för den hårt arbetande och engagerade hantverkaren. Med genomgående användning av optimalt stretchtyg är rörelsefriheten och komforten i topp. Arbetsbyxor från MASCOT® ADVANCED har flera funktioner med gott om plats för verktygen. Serien innehåller överdelar för alla årstider, från innerst till ytterst. MASCOT® ADVANCED är slitstarka arbetskläder som håller länge.

Läs mer

MASCOT® UNIQUE - logo

Tvåfärgade, imageskapande profilkläder för olika branscher. I MASCOT® UNIQUE finns överdelar från t-shirtar till jackor och byxor i kvaliteter som är lätta eller robusta och slitstarka. Oavsett arbetsuppgifter har serien produkter till alla anställda inom hantverk och industri. Mixa och matcha med produkter från hela MASCOT:s sortiment.

Läs mer

MASCOT® HARDWEAR - logo

Arbetskläder med fickor och funktioner för den klassiska hantverkaren. I serien MASCOT® HARDWEAR finns slitstarka arbetskläder till alla yrkesgrupper inom byggbranschen. Serien har överdelar och arbetsbyxor med de funktioner som behövs på byggarbetsplatsen och i verkstaden. Med både shorts och vinterjackor har du allt du behöver året om.

Läs mer

MASCOT® CROSSOVER - logo

T-shirtar, sweatshirts, pikétröjor och funktionsunderkläder. Basprodukter att mixa och matcha med hela MASCOT:s sortiment. MASCOT® CROSSOVER har ett brett utbud av kvalitetsprodukter, som ger medarbetarna komfort och en gemensam identitet. Serien kan användas av alla fackgrupper och finns i olika kvaliteter och färger, allt efter behov.  

Läs mer

MASCOT® LIGHT - logo

En av de lättaste kompletta serierna i MASCOT:s sortiment med hög slitstyrka trots låg vikt. I serien finns ett urval av tvåfärgade produkter med många självklara kombinationsmöjligheter – också med det övriga sortimentet. Serien är specialdesignad för användare i industrin, och kläderna lämpar sig för industritvätt.

Läs mer

MASCOT® AQUA - logo

Regnkläder med hög vattentäthet. Finns i två passformer och kvaliteter. Kan tas på snabbt utanpå arbetskläderna.

Läs mer

MASCOT® INDUSTRY - logo

Skydd, hög kvalitet och tål industritvätt. MASCOT® INDUSTRY ger ett enhetligt utseende för flera funktioner inom företaget. Arbetskläderna finns i olika kvaliteter och behåller sin form, färg och kvalitet även efter flera industritvättar. Klassiska, slitstarka arbetskläder för industrins olika behov.

Läs mer

MASCOT® IMAGE - logo

En bred serie av traditionella, tvåfärgade arbetskläder i klassisk twillväv. Brett utbud med många kombinationsmöjligheter.

Läs mer

MASCOT® ORIGINALS - logo

En omfattande serie med originella arbetskläder. Många produkter har visat sitt värde genom årtiondena och är fortfarande populära hos många användare. Här hittar du allt inom traditionella arbets- och vinterkläder.

Läs mer

MASCOT® FRONTLINE - logo

Lätta, smarta och presentabla arbetskläder för män och kvinnor i service-, kontors-, teknik- och logistikbranschen. Serien har fokus på rörelsefrihet, hållbarhet och ett presentabelt utseende.

Läs mer

MASCOT® YOUNG - logo

Enfärgade arbetskläder med kontrastsömmar i orange.

Läs mer

MASCOT® COMPLETE - logo

Tillbehör till dina arbetskläder. MASCOT® COMPLETE har alla tillbehör du behöver. Du hittar bland annat knäskydd, strumpor, bälten, mössor och hattar.

Läs mer

Skyddskläder

MASCOT har ett av branschens bredaste sortiment inom skyddskläder. Därför har vi delat upp det lite så att du får en tydlig överblick. Alla produkter är EN ISO 20471-certifierade.

Man - Hi-vis gul - MASCOT® ACCELERATE SAFE
MASCOT® MULTISAFE - logo

En unik kombination av säkerhet, funktion och komfort, med både hi-vis- och non-hi-vis-produkter. Antistatisk, syraskyddande och flamhämmande. Multiskyddskläder – även vid tillfällig svetsning och mot ljusbågar.
Produkter: Både hi-vis och icke-hi-vis-produkter av högsta kvalitet med de högsta certifieringarna. I sortimentet ingår underkläder, basprodukter, vinterkläder och arbetskläder.
Används i synnerhet av: Industri- och allmännyttiga företag, till exempel. olje-, gas- och vindkraftsindustrin. Elektriker och personer som vid tillfällen arbetar med glödkällor och syror.

Läs mer

MASCOT® ACCELERATE SAFE - logo

Hi-vis-kläder för alla som behöver maximal synlighet, optimal rörelsefrihet och funktionella detaljer. Serien har produkter i många olika storlekar, tygtyper och färgkombinationer. Serien innehåller ett brett utbud av hi-vis-produkter i ULTIMATE STRETCH, som säkerställer din rörelsefrihet i alla tänkbara rörelser. MASCOT® ACCELERATE SAFE är hi-vis-kläder i en modern, sportig look, med fullt fokus på slitstyrka, säkerhet och synlighet.

Läs mer

MASCOT® SAFE SUPREME - logo

Brett utbud och hög slitstyrka. MASCOT® SAFE SUPREME är certifierade skyddskläder med hi-vis för alla typer av arbetsförhållanden där synlighet är viktigt. I serien finns olika produkter, från t-shirtar till vinterjackor, så att säkerheten och funktionaliteten är på topp för alla arbetsuppgifter året runt. Serien kan kombineras med övriga MASCOT® SAFE-serier och fortfarande uppnå certifierat skydd.

Läs mer

MASCOT® SAFE LIGHT - logo

Funktionella, tvåfärgade fluorescerande arbetskläder som uppfyller säkerhetskraven för hi-vis-kläder. Kläderna från MASCOT® SAFE LIGHT är synliga dygnet runt och passar bra för branscher där säkerhet är nödvändigt. Ett utbud av slitstarka produkter med lång livstid klär medarbetarna från topp till tå och från innersta till yttersta lagret med bland annat byxor, snickarbyxor, t-shirtar och jackor.

Läs mer

MASCOT® SAFE COMPETE - logo

Fluorescerande orange och gula kläder med val mellan fyra möjliga kontrasterande färger var.

Läs mer

MASCOT® SAFE ARCTIC - logo

Enfärgade fluorescerande vinterkläder. Passar när du vill hålla kylan borta och samtidigt vara synlig. Klassiskt och enkelt snitt och passform.

Läs mer

MASCOT® SAFE AQUA - logo

Enfärgade och fluorescerande regnkläder med hög vattentäthet. Kan tas på snabbt utanpå arbetskläderna och gör dig synligare.

Läs mer

MASCOT® SAFE CLASSIC - logo

Enfärgade fluorescerande basplagg. Är avsedda som tillägg till övriga serier. Klassiskt och enkelt snitt och passform.

Läs mer

MASCOT® SAFE IMAGE - logo

Fluorescerande orange eller gula kläder med marina kontraster där kläderna är som mest utsatta för smuts.

Läs mer

MASCOT® SAFE YOUNG - logo

Fluorescerande röda kläder med hög säkerhet och mörkgrå kontraster. Design i toppklass med lätt sneddade reflexer.

Läs mer

Skor

MASCOT erbjuder skyddsskor med maximal säkerhet samt ett urval av skor utan skyddsdetaljer. Alla skyddsskor är certifierade enligt EN ISO 20345 och har bland annat tåhätta, spiktrampskydd och halkhämmande egenskaper. Få en överblick över de olika seriernas egenskaper här och hitta de skor som passar just dina behov.

MASCOT® FOOTWEAR CARBON - Skyddsskor
MASCOT® FOOTWEAR CARBON - logo
MASCOT® FOOTWEAR CARBON är skor för den kvalitetsmedvetna hantverkaren. Med en låg vikt, flexibel och stötdämpande sula och tåhätta av kolfiber får du skor med god komfort varje dag.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR MOVE - logo

MOVE-serien är skyddsskor och -stövlar med mycket låg vikt, från endast 440 gram. MOVE-modellerna är tillverkade i en modern design, som påminner mer om sportiga sneakers än tunga, traditionella skyddsskor. Alla skor i MASCOT® FOOTWEAR MOVE har en unik mellansula i phylon, som både är banbrytande lätt och ger skorna en behaglig och elastisk komfort. MOVE-serien är skyddsskor som du inte vill ta av dig.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR ENERGY - logo

Skyddsskor från ENERGY-serien levererar optimal komfort och stor frihet till fötter och rygg med hjälp av en extremt stötdämpande sula i ETPU. Sulans material absorberar effektivt stötar från de många stegen på hårda underlag, så trycket belastar inte ben och rygg. MASCOT® FOOTWEAR ENERGY ger optimal komfort för dina fötter. Alla material i skons främre del är extra böjliga, så skon följer och stöttar flexibelt alla dina rörelser. Vikten hålls nere med lätta material utan metall inne i skon; tåhättan av komposit och spiktrampskyddet av textil.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR FLEX - logo

FLEX-serien är frihet för dina fötter. Rörelsefrihet i timmar utan att du blir trött i fötterna. Foten får stöd och stabilitet i bakdelen av skon, samtidigt som den främre delen av foten har gott om plats att röra sig på. Skon är dessutom utrustad med en inläggssula med optimerat hålfotsstöd som kan motverka tendens till plattfot. Att kliva i ett par skor från FLEX-serien ger en mjuk och bekväm känsla. Sulan har en utmärkt stötdämpning och den främre delen av skon följer flexibelt foten när den böjs. Samtidigt är skorna lätta.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR FIT - logo

FIT-serien garanterar en optimal passform. Skorna ger bra stöd och sitter skönt i den bakersta delen. Samtidigt finns det gott om plats i skons främre del, så att du har stor rörelsefrihet för framfoten och tårna.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR CLEAR - logo

Skor från serien MASCOT® FOOTWEAR CLEAR går att tvätta i 40° C, vilket förhindrar spridning av bakterier och ger en bättre hygien. Skorna är dessutom lämpade för tvättavtal, då de är förberedda för HF-chip. CLEAR-serien har sulor med högsta halksäkerhet, SRC. Bekvämlighet ligger i fokus, då fodret är av mikrofiber och därför mycket ventilerande och andningsbart. Det skapar ett behagligt klimat för dina fötter under arbetsdagen.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR COVER - logo

I COVER-serien finns robusta och slitstarka stövlar med högsta halksäkerhet. Alla produkter i denna serie har sulor med testat halkskydd för både lutande och hala ytor. Stövlarna i serien MASCOT® FOOTWEAR COVER är vattentäta. De passar dessutom i många områden där hygien är viktigt, då de är enkla att göra rent från smuts och bakterier.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY - logo

INDUSTRY-serien erbjuder robusta och slitstarka skor för utomhusarbete. Skorna är utformade för att stå emot de hårda påfrestningarna från att kravla runt på cementgolv, arbeta i kloakrör eller övriga liknande arbetsmiljöer. Skorna är avsedda för de mer extrema miljöerna och har därför en stark sula av PU/gummi, som är värmebeständig mot upp till 300°C kontaktvärme. Dess kraftiga pronose (tåhätta) gör att skorna även är superrobusta vid arbete på knä. Sulan är dessutom särskilt halkhämmande, och sulans mönstring är specialutformad så att smuts och jord lätt lossnar när sulan böjs medan du går.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR CLASSIC - logo
Serien MASCOT® FOOTWEAR CLASSIC har bekväma skyddsskor med bra stötdämpning. Skorna i serien passar bra till många typer av arbetsuppgifter och yrken inom lättare byggnadsarbete och hantverk, där man arbetar både utomhus och inomhus.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR CASUAL- logo

MASCOT® FOOTWEAR CASUAL är serien för dig som vill ha klassiska, stilrena sneakers utan skyddsdetaljer som tåhätta och spiktrampskydd. CASUAL-modellerna är lätta och flexibla, och de är framställda av mjuka, stötdämpande material med bra komfort. Serien passar bra för dig som behöver fina och behagliga vardagsskor utan tåhätta och spiktrampskydd.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR ACCESSORIES - logo

Genom att behandla och skydda dina skor med lämpliga produkter förlänger du skornas liv.

Läs mer