Serier

MASCOT:s sortiment är uppdelat i serier med olika profiler för olika användningsområden. Titta på seriernas olika profiler och hitta den som passar din stil och ditt arbete. Du kan också kombinera plagg från olika serier.

Arbetskläder

MASCOT har arbetskläder till alla typer av arbeten, med olika funktioner och detaljer. Här hittar du bland annat även arbetskläder till alla slags väder och många olika arbetssituationer. Titta närmare på de många möjligheter som MASCOT har att erbjuda.

Tröja & T-shirt - Koboltblå - Arbetsbyxor Marinblå
MASCOT® ACCELERATE - logo

En komplett serie kläder för både män, kvinnor och barn. Med över 70 produkter i sex olika färger ger serien otaliga möjligheter att mixa och matcha produkter i hela serien.
Produkter: Produkter för både män, kvinnor och barn i bekväma och funktionella material från innersta till yttersta lagret. Färger, funktioner och möjligheter till mängder av branscher. Produkter i 100 % fyrvägsstretch och produkter som tål industritvätt.
Används i synnerhet av: En bred målgrupp inom bland annat hantverk, logistik, produktion, transport och industri, där även en stark företagsimage är viktig.

Läs mer

MASCOT® ADVANCED - logo

En revolutionerande serie arbetskläder med genomgående användning av stretch-material. Det ger komfort och rörelsefrihet i en liga för sig. Designad och testad för att klara en arbetsdag i alla slags väder – kallt, varmt, vind och nederbörd.
Produkter: Byxor och knickers i material med fyrvägsstretch. Överdelar för alla årstider med en variation av produkter för de inre lagren, mellanlagren och yttersta lagren.
Används i synnerhet av: Hårt arbetande, passionerade människor inom bygg och hantverk, som kräver det allra bästa av sina arbetskläder.

Läs mer

MASCOT® UNIQUE - logo

Tvåfärgade arbetskläder på ett helt nytt sätt. Stilfulla, smarta och med perfekt passform för aktiva arbetsdagar. Slitstarka metervaror och med produkter av TENCEL®. Väl lämpade för industritvätt.
Produkter: 
En av MASCOT:s mest omfattande serier med 9 tvåfärgade kombinationer och 2 enfärgade varianter. Otaliga kombinationsmöjligheter av arbetskläder och överdragskläder.
Används i synnerhet av: Arbetande inom industri och byggnad

Läs mer

MASCOT® HARDWEAR - logo

Brett urval av solida arbetskläder med moderna snitt. Mycket stor rörelsefrihet och en snygg och rå look.
Produkter: Shorts, knickers och arbetsbyxor i många olika längder. Alla typer av plagg för överkroppen, från verktygsvästar till vinterjackor. Alla plagg har ergonomiskt snitt och mycket bra passform.
Används i synnerhet av: Arbetande inom byggnad och anläggning. Personer som väljer en diskret stil för sina arbetskläder. Bra passform också till kvinnor.

Läs mer

MASCOT® CROSSOVER - logo

Alla grundläggande arbetsplagg samlade i en enda serie. T-shirtar, sweatshirts och pikétröjor i moderiktiga och enfärgade varianter. Serien innehåller även hållbara basplagg samt produkter som tål industritvätt. 
Produkter: T-shirtar, sweatshirts och pikétröjor i flera trendiga färger, en hållbar profil och som tål industritvätt. Funktionsunderkläder som är fukttransporterande, isolerande, antibakteriella och snabbtorkande.
Används i synnerhet av: Många yrkesgrupper inom olika branscher. Underkläderna passar särskilt bra för personer som arbetar under kalla förhållanden eller som rör sig mycket i arbetet.

Läs mer

MASCOT® LIGHT - logo

Den lättaste kompletta serien i vårt sortiment – och till ett pris i den lägre delen av skalan. Produkterna har en grundligt utprovad passform, detaljer och hög slitstyrka trots den låga vikten. Serien är specialdesignad för användare i industrin, och kläderna passar för industritvätt.
Produkter: I serien finns ett urval av tvåfärgade produkter, till exempel arbetsbyxor, arbetsjacka och en softshelljacka. Välj mellan två färgkombinationer, kobolt/mörk marinblå eller mörk antracit/svart. Det finns många självklara kombinationsmöjligheter – också med det övriga sortimentet.
Används i synnerhet av: Industrimedarbetare i alla branscher samt personer som arbetar i varmare temperaturer.

Läs mer

MASCOT® AQUA - logo

Regnkläder med hög vattentäthet. Finns i två passformer och kvaliteter. Kan tas på snabbt utanpå arbetskläderna.
Produkter: Regnjackor, regnbyxor och regnoveraller.
Används i synnerhet av: Alla som arbetar utomhus.

Läs mer

MASCOT® INDUSTRY - logo

En drömserie för de som arbetar inom industrin. Bekväma kläder som behåller passform, färg och kvalitet efter otaliga industritvättar.
Produkter: Komplett uppsättning av industrikläder i tre linjer: En i ren bomull, en i snygg och grov kanvas samt en i klassisk twillväv. Lätta och allmänna plagg för alla årstider samt en linje med vanliga vinterplagg.
Används i synnerhet av: Arbetande inom alla industribranscher.

Läs mer

MASCOT® IMAGE - logo

Europas första ambitiösa serie med tvåfärgade arbetskläder. Ett brett urval med många kombinationsmöjligheter.
Produkter: En bred serie av traditionella, tvåfärgade arbetskläder i klassisk twillväv.
Används i synnerhet av: En bred målgrupp inom industri och hantverksyrken.

Läs mer

MASCOT® ORIGINALS - logo

En omfattande serie med originalarbetskläder. Många produkter har visat sitt värde genom årtiondena och är fortfarande populära hos många användare.
Produkter: Allt inom traditionella arbets- och vinterkläder – från overaller till pilotjackor. Ett brett urval av kvilt i flera tjocklekar och färger.
Används i synnerhet av: Alla branscher och personer som vill ha traditionella och slitstarka kläder som håller hela vägen.

Läs mer

MASCOT® FRONTLINE - logo

Lätta, smarta och presentabla arbetskläder för män och kvinnor i service-, kontors-, teknik- och logistikbranschen. Serien har fokus på rörelsefrihet, hållbarhet och ett presentabelt utseende.
Produkter: Byxor och knickers med ett måttligt antal detaljer. Byxor och kjolar för kvinnor. Produkter med ULTIMATE STRETCH med låg vikt och hög slitstyrka. Ett stort utbud av välsittande och behagliga överdelar.
Används i synnerhet av: Arbetande inom service, kontor, transport, installation och teknik. Personer som ska ha vårdad klädsel och behöver rörelsefrihet och rymliga fickor.

Läs mer

MASCOT® YOUNG - logo

Snygga kläder med modern passform och mycket bra rörelsefrihet. Otraditionella färger och orange kontraster. Robusta och skapade för rörelse.
Produkter: Shorts, knickers och arbetsbyxor i många olika längder. Alla typer av plagg för överkroppen, från verktygsvästar till vinterjackor. Alla plagg har ergonomiskt snitt och mycket bra passform.
Används i synnerhet av: Arbetande inom byggnad. Personer som väljer alternativa färger på arbetskläderna och som vill ha kläder med stor rörelsefrihet. Bra passform också till kvinnor.

Läs mer

MASCOT® COMPLETE - logo

Produkter: Kepsar, Selar, Bälten, Hängfickor, Huvor, Mössor, Knäskydd, Halsvärmare & Sockor
Används i synnerhet av: Alla

Läs mer

Skyddskläder

MASCOT har ett av branschens bredaste sortiment inom skyddskläder. Därför har vi delat upp det lite så att du får en tydlig överblick. Alla produkter är EN ISO 20471-certifierade.

Varselpiratbyxor & Tröja - MASCOT® ACCELERATE SAFE Hi-vis gul
MASCOT® MULTISAFE - logo

En unik kombination av högsta säkerhet, bästa funktioner och utmärkt komfort. Antistatisk, syrabeständig och flamsäker. Multibeskyddande kläder – även vid tillfällig svetsning och mot ljusbågar.
Produkter: Både hi-vis och icke-hi-vis-produkter av högsta kvalitet med de högsta certifieringarna. I sortimentet ingår underkläder, basprodukter, vinterkläder och arbetskläder.
Används i synnerhet av: Industri- och allmännyttiga företag, till exempel. olje-, gas- och vindkraftsindustrin. Elektriker och personer som vid tillfällen arbetar med glödkällor och syror.

Läs mer

MASCOT® ACCELERATE SAFE - logo

MASCOT® ACCELERATE SAFE är arbetskläder med hi-vis som passar alla som behöver synlighet, maximal rörelsefrihet och många funktionella detaljer. Passar alla som kräver något speciellt av sina skyddskläder.
Produkter: Ett komplett produktsortiment med hi-vis-skyddskläder i en iögonfallande design. Arbetskläder och vinterkläder för både män och kvinnor i tre fluorescerande färger och totalt nio färgkombinationer.
Används i synnerhet av: Alla som ställer höga krav och arbetar med infrastruktur och vägar, i parker och anläggningar, med vindkraftverk, i byggbranschen eller i andra branscher där det finns krav på synlighet och bekvämlighet.

Läs mer

MASCOT® SAFE SUPREME - logo

En bred serie med god synlighet, med den högsta säkerheten på marknaden, EN ISO 20471. Många kombinationsmöjligheter i serien och med övriga serier. Späckat med nya, unika funktioner och detaljer inom säkerhetskläder. Sublim passform och slitstyrka för alla typer av arbetssituationer.
Produkter: Bred serie med ett stort urval av både arbetskläder och vinterkläder i sex olika färgkombinationer med fluorescerande röd, gul eller orange.
Används i synnerhet av: Arbetande inom entreprenad, byggnad samt offentliga företag. Personer som behöver fluorescerande kläder under hela arbetsdagen. Passar särskilt personer som kräver mycket av sina arbetskläder, både när det gäller säkerhet, rörelsefrihet och funktioner.

Läs mer

MASCOT® SAFE LIGHT - logo

Arbetskläder med god synlighet, godkända enligt EN ISO 20471. I serien finns funktionella, tvåfärgade fluorescerande arbetskläder med fokus på säkerhet och komfort till ett mycket konkurrenskraftigt pris.
Produkter: Ett brett urval av slitstarka produkter i matchande färgkombinationer, i alla färgerna med god synlighet: gul, orange och röd. Alla tvåfärgade produkter som arbetsbyxor, arbetsjackor, softshell- och pilotjackor kan kombineras flexibelt med de enfärgade t-shirts, pikétröjor och fleecejackor i serien, eller med produkter från en rad övriga serier som t.ex. MASCOT® SAFE SUPREME.
Används i synnerhet av: Arbetande inom entreprenad, byggnad samt offentliga företag. Personer som behöver fluorescerande kläder under hela arbetsdagen.

Läs mer

MASCOT® SAFE COMPETE - logo

Fluorescerande orange och gula kläder med val mellan fyra möjliga kontrasterande färger var. Stilrena linjer och bra design. Perfekt till profilering av företag. Konkurrenskraftiga kläder i alla avseenden.
Produkter: Hel kollektion med underbyxor, arbetsbyxor, overaller och överplagg. Åtta färgvarianter. Alla kläder har EN 471-certifiering och många har smutsavvisande Teflon®-behandling.
Används i synnerhet av: Arbetande inom entreprenad, byggnad samt offentliga företag. Personer som behöver fluorescerande kläder under hela arbetsdagen.

Läs mer

MASCOT® SAFE ARCTIC - logo

Enfärgade fluorescerande vinterkläder. Passar när du vill hålla kylan borta och samtidigt vara synlig. Klassiskt och enkelt snitt och passform.
Produkter: Enfärgade och varma fodrade vinterkläder. Alla kläder är EN 471-certifierade.
Används i synnerhet av: Entreprenörer och offentliga företag.

Läs mer

MASCOT® SAFE AQUA - logo

Enfärgade och fluorescerande regnkläder med hög vattentäthet. Kan tas på snabbt utanpå arbetskläderna och gör dig synligare.
Produkter: Regnjackor, regnbyxor och regnoveraller. Alla kläder är EN 471-certifierade.
Används i synnerhet av: Alla som arbetar utomhus och som har behov av fluorescerande EN 471-certifierade kläder.

Läs mer

MASCOT® SAFE CLASSIC - logo

Enfärgade fluorescerande basplagg. Är avsedda som tillägg till övriga serier. Klassiskt och enkelt snitt och passform.
Produkter: Enfärgade arbetskläder med brett urval av överplagg. Alla kläder är EN 471-certifierade.
Används i synnerhet av: Entreprenörer och offentliga företag som tillägg till övriga serier.

Läs mer

MASCOT® SAFE IMAGE - logo

Fluorescerande orange eller gula kläder med marina kontraster där kläderna är som mest utsatta för smuts.
Produkter: Tvåfärgade arbetskläder och vinterjackor. Alla kläder är EN 471-certifierade.
Används i synnerhet av: Entreprenörer som arbetar under hela dygnet. Används också ofta av personer som använder fluorescerande kläder vid vissa tillfällen.

Läs mer

MASCOT® SAFE YOUNG - logo

Fluorescerande röda kläder med hög säkerhet och mörkgrå kontraster. Design i toppklass med lätt sneddade reflexer. Perfekt passform som du kommer att trivas i omedelbart.
Produkter: Full kollektion med både sommar- och vinterprodukter. Alla kläder har EN 471-certifiering och smutsavvisande Teflon®-behandling som gör att du syns under en längre tid.
Används i synnerhet av: Arbetande inom entreprenad, byggnad samt offentliga företag. Personer som behöver fluorescerande kläder under hela arbetsdagen.

Läs mer

Skor

MASCOT erbjuder skyddsskor med maximal säkerhet samt ett urval av skor utan skyddsdetaljer. Alla skyddsskor är certifierade enligt EN ISO 20345 och har bland annat tåhätta, spiktrampskydd och halkhämmande egenskaper. Få en överblick över de olika seriernas egenskaper här och hitta de skor som passar just dina behov.

MASCOT® FOOTWEAR CARBON - Skyddsskor
MASCOT® FOOTWEAR CARBON - logo

CARBON-serien är skyddsskor med en innovativ och flexibel sula av XL EXTRALIGHT® EVA, som ger skorna en låg vikt, hög komfort när du går och ökad stötdämpning. Den stötdämpande sulan minskar tröttheten i dina ben efter en lång arbetsdag. Skorna i MASCOT® FOOTWEAR CARBON har en tåhätta av kolfiber. Kolfiber är ett mycket starkt material, som gör tåhättan exceptionellt stark och motståndskraftig mot slag och tryck. Tillsammans med det extra böjbara spiktrampskyddet MASCOLAYER® ger skorna från CARBON-serien hög komfort hela dagen.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR MOVE - logo

MOVE-serien är skyddsskor och -stövlar med mycket låg vikt, från endast 440 gram. MOVE-modellerna är tillverkade i en modern design, som påminner mer om sportiga sneakers än tunga, traditionella skyddsskor. Alla skor i MASCOT® FOOTWEAR MOVE har en unik mellansula i phylon, som både är banbrytande lätt och ger skorna en behaglig och elastisk komfort. MOVE-serien är skyddsskor som du inte vill ta av dig.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR ENERGY - logo

Skyddsskor från ENERGY-serien levererar optimal komfort och stor frihet till fötter och rygg med hjälp av en extremt stötdämpande sula i ETPU. Sulans material absorberar effektivt stötar från de många stegen på hårda underlag, så trycket belastar inte ben och rygg. MASCOT® FOOTWEAR ENERGY ger optimal komfort för dina fötter. Alla material i skons främre del är extra böjliga, så skon följer och stöttar flexibelt alla dina rörelser. Vikten hålls nere med lätta material utan metall inne i skon; tåhättan av komposit och spiktrampskyddet av textil.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR FLEX - logo

FLEX-serien är frihet för dina fötter. Rörelsefrihet i timmar utan att du blir trött i fötterna. Foten får stöd och stabilitet i bakdelen av skon, samtidigt som den främre delen av foten har gott om plats att röra sig på. Skon är dessutom utrustad med en inläggssula med optimerat hålfotsstöd som kan motverka tendens till plattfot. Att kliva i ett par skor från FLEX-serien ger en mjuk och bekväm känsla. Sulan har en utmärkt stötdämpning och den främre delen av skon följer flexibelt foten när den böjs. Samtidigt är skorna lätta.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR FIT - logo

FIT-serien garanterar en optimal passform. Skorna ger bra stöd och sitter skönt i den bakersta delen. Samtidigt finns det gott om plats i skons främre del, så att du har stor rörelsefrihet för framfoten och tårna.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR CLEAR - logo

Skor från serien MASCOT® FOOTWEAR CLEAR går att tvätta i 40° C, vilket förhindrar spridning av bakterier och ger en bättre hygien. Skorna är dessutom lämpade för tvättavtal, då de är förberedda för HF-chip. CLEAR-serien har sulor med högsta halksäkerhet, SRC. Bekvämlighet ligger i fokus, då fodret är av mikrofiber och därför mycket ventilerande och andningsbart. Det skapar ett behagligt klimat för dina fötter under arbetsdagen.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR COVER - logo

I COVER-serien finns robusta och slitstarka stövlar med högsta halksäkerhet. Alla produkter i denna serie har sulor med testat halkskydd för både lutande och hala ytor. Stövlarna i serien MASCOT® FOOTWEAR COVER är vattentäta. De passar dessutom i många områden där hygien är viktigt, då de är enkla att göra rent från smuts och bakterier.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR INDUSTRY - logo

INDUSTRY-serien erbjuder robusta och slitstarka skor för utomhusarbete. Skorna är utformade för att stå emot de hårda påfrestningarna från att kravla runt på cementgolv, arbeta i kloakrör eller övriga liknande arbetsmiljöer. Skorna är avsedda för de mer extrema miljöerna och har därför en stark sula av PU/gummi, som är värmebeständig mot upp till 300°C kontaktvärme. Dess kraftiga pronose (tåhätta) gör att skorna även är superrobusta vid arbete på knä. Sulan är dessutom särskilt halkhämmande, och sulans mönstring är specialutformad så att smuts och jord lätt lossnar när sulan böjs medan du går.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR CLASSIC - logo

Utöver alla säkerhetsdetaljer har skor från CLASSIC-serien en mycket bekväm passform. Det är även modellerna i den här serien som du ska välja om du är ute efter skor som är lite bredare än vanligt. CLASSIC-modellerna passar bra till många typer av arbetsuppgifter och yrken inom lättare byggnadsarbete och hantverk, där man arbetar både utomhus och inomhus.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR CASUAL- logo

MASCOT® FOOTWEAR CASUAL är serien för dig som vill ha klassiska, stilrena sneakers utan skyddsdetaljer som tåhätta och spiktrampskydd. CASUAL-modellerna är lätta och flexibla, och de är framställda av mjuka, stötdämpande material med bra komfort. Serien passar bra för dig som behöver fina och behagliga vardagsskor utan tåhätta och spiktrampskydd.

Läs mer

MASCOT® FOOTWEAR ACCESSORIES - logo

Genom att behandla och skydda dina skor med lämpliga produkter förlänger du skornas liv.

Läs mer