Tekniker

Det är viktigt att välja rätt material för dina arbetskläder, så att du får de allra bästa arbetskläderna som passar just dig och din arbetssituation. Här kan du titta närmare på de olika materialen för att få förslag på vad du ska fokusera på när det gäller dina arbetskläder.

MASCOT Tekniker

MASCOT har utvecklat sina egna textilmärken för att kunna erbjuda dig de allra bästa produkterna. Här nedan hittar du information om de olika varumärkenas egenskaper och fördelar, så att du vet vad du ska leta efter.

CLIMASCOT® logo

Håll värmen med CLIMASCOT®-foder

Få maximal utdelning med foder av märket CLIMASCOT® Lightweight Insulation. Förutom att ha en unik isoleringsförmåga är CLIMASCOT® även ett andningsbart lättviktsmaterial som tar mycket liten plats när det trycks ihop. Vid tillverkningen av CLIMASCOT® är även miljön i åtanke och återvunnet material används.

Se produkter

MASCODRY® logo

Släpp ut fukten ordentligt

Du avger massor av värme och fukt, när du rör dig. Fukten ska helst ledas bort från kroppen, så du inte känns genomblöt, eftersom detta lätt kan leda till att kroppen kyls av på ett olämpligt sätt. Rätt plagg kan hjälpa dig att bibehålla en skön känsla även när aktivitetsnivån är hög, eftersom det blixtsnabbt leder bort fukt från kroppen. MASCOT har kläder av materialet MASCODRY®, som klarar detta åt dig. Så du kan koncentrera dig på arbetet i stället.

Se produkter

Bearnylon® logo

Slitstyrka i kylan

Björnnylon® är vatten- och smutsavvisande, extremt slitstarkt och används primärt som yttermaterial på MASCOTs vinterkläder. Björnnylon® ger produkterna lång livslängd och har isolerande egenskaper, när det kombineras med foder i kläderna.

Se produkter

MASCOTEX® logo

Perfekt skydd mot vind och vatten

I vardagslag – när det regnar mycket – behöver du MASCOTEX®. MASCOTEX® är ett material som har ett andningsbart laminat på baksidan, vilket gör materialet vattentätt. Det är certifierat enligt EN 343, som är den europeiska normen för skydd mot regn. När MASCOT® tillverkar kläder i MASCOTEX®, svetsas en förseglande tejp på alla sömmar från baksidan. På så sätt kan vi garantera att din MASCOTEX®-produkt är 100 % vattentät. Och det kan samtidigt andas, så att du kan köra med turbo på aktivietsnivån.

Se produkter

PyroPro® logo

Skydd mot eld och glöd

PyroPro® är MASCOTs antistatiska, syrefasta och flamsäkra tygkvalitet, som används i MASCOT® MULTISAFE. Det får sina flamsäkra egenskaper från en kemisk efterbehandling. Materialet skyddar också mot ljusbåge och vid kortvarig svetsning. Produkter som är sydda i den här metervaran är godkända enligt EN ISO 11612 (A1, B1, C1, E1), EN ISO 14116 (index 3/50x75° C), EN 1149-3, EN 1149-5, ENV 50354/EN 61482-1-2 (klass 1), EN ISO 11611 och EN 13034.

Se produkter

Thermax® logo

Maximalt skydd mot kyla

Thermax® är ett isolerande, material i tre lager som utvecklats av MASCOT®. MASCOT® använder främst Thermax® i termounderplagg, och materialet är mycket värmeisolerande. Tygkvalitén har utvecklats för användning i mycket låga temperaturer samt vid stillasittande arbete i kalla miljöer. Det är konstruerat så att insidan av polyester kanaliserar fukten från kroppen ut till bomulls- och modalfibrerna i det yttersta lagret, så att din hud alltid känns torr. De yttersta lagren av tyget är dessutom isolerande och hjälper till att hålla värmen.

Se produkter


Arbetskläder

MASCOT väljer noggrant de textilmärken som används i arbetskläderna. Varje textilmärke väljs ut baserat på sina unika egenskaper så att du ska få den absolut bästa kvaliteten. Mer information om de olika varumärkena och deras fördelar och funktioner nedan.

Dyneema® logo

Starkare än stål

Vissa situationer kräver en unik slitstyrka. Genom att använda Dyneema® i materialet i knäfickorna kombinerar MASCOT egenskaper som stretch och en extrem slitstyrka med en låg vikt. Den ultrastarka och mycket hållbara fibern Dyneema® hjälper till så att knäfickornas hållbarhet ökas samtidigt som komforten i knästående ställningar bibehålls.

Läs mer

CORDURA® logo

För vardagens slit

Hög slitstyrka värderas högt, när man arbetar i ett högt tempo. Hängfickor och tumstocksfickor ska kunna klara av att verktyg, stift och skruvar tas ut och läggs i fickorna otaliga gånger under loppet av en dag. MASCOT säkrar bland annat slitstyrkan med en massiv användning av CORDURA® på alla utsatta ställen, som till exempel på knäfickor, hängfickor och tumstocksfickor. CORDURA® är nämligen sju gånger starkare än bomull. Vi använder både 1000D CORDURA® (kvalitet 11) och den lättare 500D CORDURA® (kvalitet 12).

Läs mer

COOLMAX® logo

Ledande i fuktavledning

COOLMAX® är ledande på marknaden, när det gäller fuktspridning. Därför används COOLMAX® hos MASCOT i delar av kläderna, som bärs närmast huden; underplagg och sockor. COOLMAX® tar snabbt upp fukten från huden och fördelar den på större områden och vidare ut i nästa lager av plagg. På så sätt hjälper COOLMAX® till, att huden aldrig känns fuktig, och man slipper olämplig avkylning av kroppen. Välj produkter som kombinerar COOLMAX® och ull (kvalitet 871) för att få två funktioner i en produkt: både effektiv svettransport och extra isolering. Produkter som innehåller COOLMAX® är mjuka, lättvättade och snabbtorkande.

Se produkter:
COOLMAX®COOLMAX® PROCOOLMAX® ALL SEASON

TENCEL® logo

Avkylande, mjuka och slitstarka arbetskläder

Föreställ dig att ditt arbetsplagg har vanlig slitstyrka och kraftig kvalitet, men det känns svalt och mjukt. Då vet du hur det känns att bära material nr 203, där TENCEL® används. TENCEL® är en naturlig, regenererad fiber från träd. När TENCEL® används i kläder är den avkylande och oerhört fuktarbsorberande. Mascot är en av de första som använder TENCEL® i arbetskläder, men det har använts under många år i kläder för elit idrottare. TENCEL® som blandas med polyester är ett mycket robust material.

Se produkter

Teflon® logo

Synlighet som håller länge

Teflon® används på en stor del av MASCOTs fluorescerande produkter. Teflon® är en skyddande behandling som tränger in i fibrerna och den avvisar de flesta vatten- och oljebaserade vätskor. När ditt fluorescerande plagg är smutsavvisande, är det samtidigt mer synligt för omgivningen. Eftersom din synlighet är helt avgörande för säkerheten i arbetet, är Teflon® en genial uppfinning för dig som arbetar i eller nära trafik och maskiner i arbete.

Se produkter

LYCRA® logo

LYCRA®

LYCRA® ger komfort, passform, formstabilitet, hållbarhet och rörelsefrihet. LYCRA® kan sträckas ut upp till sju gånger sin ursprungliga längd och sedan återfå sin ursprungliga form. LYCRA® ger stabilitet och håller strumpan på plats på foten.

Se produkter


Arbetsskor

Med MASCOT:s skyddsskor har du bästa möjliga skydd, ifall olyckan skulle vara framme. MASCOT har noggrant valt ut de skomärken som ingår i skyddsskorna för att kunna erbjuda dig de allra bästa skorna. Titta närmare på de olika varumärkena för att få uppslag och idéer om vad du ska välja.

Boa® Fit System logo

Patenteret Boa® låsmekanism

Boa® är ett smart låssystem och ett alternativ till traditionella skosnören. Boa® består av ett mekanisk hjul med snören av rostfritt stål. Vrid hjulet för att låsa skon. När du ska ta av skon, lossnar du snören genom att lyfta på hjulet. Boa® är särskilt praktisk när du behöver ta skor av och på flera gånger under dagen.

Läs mer

SympaTex® logo

Sympatex® membran

Skor med ett ovanmaterial av Sympatex® ger skor som andas och är vattentäta via ett membran i materialet. För att normen för vattentäta skor ska uppfyllas, ska skon endast kunna hålla vattnet ute i minst fyra timmar. Sympatex® uppfyller denna norm.

Se produkter

Thinsulate™ logo

Thinsulate™ isolering

Skor med ett ovanmaterial av Thinsulate™ ger skor som andas och är vattentäta via ett membran i materialet. För att normen för vattentäta skor ska uppfyllas, ska skon endast kunna hålla vattnet ute i minst fyra timmar. Thinsulate™ uppfyller denna norm.

Se produkter

Oeko-Tex® Standard 100