Arbetsbyxor till kvinnor

  Hos MASCOT hittar du ett modernt urval av arbetsbyxor för kvinnor. Dambyxorna har en speciell feminin passform och alla de bra funktionerna samt utmärkt komfort och design. Oavsett bransch och behov kan du hos MASCOT hitta precis de arbetsbyxor för kvinnor du letar efter.

  Välj mellan två olika passformer

  På samma sätt som vi har arbetsbyxor i en mängd olika storlekar och benlängder, är MASCOT:s arbetsbyxor för kvinnor också utvecklade i olika passformer. Vi kallar de två passformerna ”DIAMOND” och ”PEARL”. Vilken passform som passar bäst för dig beror på din kroppstyp och skillnaden mellan ditt midje- och höftmått.

  DIAMOND fit

  DIAMOND-passform:

  Om du har mer än 20 cm skillnad mellan ditt midje- och höftmått så är dambyxor med DIAMOND-passform de rätta för dig. Är du till exempel 82 cm runt midjan och 107 cm runt höften så rekommenderar vi storleken 38 DIAMOND. DIAMOND-passformen är med andra ord för dig som har en smal midja i förhållande till höften. Hos MASCOT hittar du ett brett urval av arbetsbyxor för kvinnor med DIAMOND-passform.

  PEARL fit

  PEARL-passform:

  PEARL-passformen vänder sig däremot till dig som har mindre än 20 cm skillnad mellan midje- och höftmåttet. Är du till exempel 98 cm runt midjan och 107 cm runt höften så rekommenderar vi storleken 42 PEARL. PEARL-passformen är med andra ord för dig som har en bred midja i förhållande till höften. Om du letar efter arbetsbyxor för kvinnor med PEARL-passform ska du hålla utkik efter PEARL-symbolen.

  Vi rekommenderar att du alltid provar arbetsbyxorna innan köp. Ovanstående beskrivningar är allmänna riktlinjer, och du kan därför uppleva att du behöver en annan passform eller storlek än vad som först antagits. MASCOT:s arbetsbyxor för kvinnor finns dessutom i olika benlängder: 76 cm och 82 cm.

  Komfort och rörelsefrihet – även för kvinnor

  För de många kvinnor som arbetar inom hantverk, bygg och industri kan det vara en utmaning av hitta funktionella arbetskläder som matchar kraven på hållbarhet, slitstyrka och passform. MASCOT har ett stort urval av arbetskläder och skyddskläder för kvinnor som uppfyller dessa krav. Det speciella sortimentet med arbetsbyxor för kvinnor är designat för att ge kvinnor bästa möjliga komfort och rörelsefrihet under hela arbetsdagen.

  Kompromisslös funktionalitet

  Även om passformen och designen på MASCOT:s arbetsbyxor för kvinnor är annorlunda har ingen kompromiss gjorts med avseende på funktionaliteten. Med dambyxorna får du samma framfickor, bakfickor, hängfickor och särskilda fickor för tumstock och mobiltelefon som du känner igen från MASCOT:s övriga sortiment. Du kan dessutom komplettera de moderna arbetsbyxorna för kvinnor med tillbehör som bälten, hammarhållare eller knäskydd efter behov.