Certifieringar

MASCOT:s egen kvalitetsstämpel. TESTED TO WORK är inte en internationell standard. Däremot är det MASCOT:s kvalitetsstämpel som försäkrar att du får en utprovad produkt. Det innebär att både metervaran och leverantören är kvalitetssäkrade. Det innebär dessutom att produkten har tillverkats under bra förhållanden och med flera kontroller under processen. Produkten har också utprovats under verkliga förhållanden innan vi har tagit den i produktion. Slutligen har vi kontrollerat att den har rätt funktioner som passar för ditt dagliga arbete. Allt detta och mycket mer står TESTED TO WORK för. Det är din garanti för kvalitet!

Arbetskläder

MASCOT:s arbetskläder är certifierade enligt höga internationella standarder. Här kan du få mer ingående information om de olika certifieringarna, så att du får rätt arbetskläder för rätt arbetsförhållanden.

S EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Synliga kläder

EN ISO 20471 är en internationell standard som ställer krav på skyddskläder för personer som arbetar inom områden där det krävs hög synlighet. Klassmärkningen (talet bredvid symbolen) anger hur väl produkten skyddar användaren. Den högsta klassen som går att uppnå är klass 3. EN ISO 20471-standarden ställer även krav på reflexernas förmåga att reflektera ljus. Kläder som är certifierade enligt EN ISO 20471 har även testats efter tvätt. Om ingenting annat anges på plaggets etikett, har materialet testats efter fem tvättar. En del av MASCOTs kläder har testats efter många fler tvättar än så. Detta står angett på produkten. Ett sammansatt klädesset kan klassificeras med en högre skyddsklass än vad de enskilda plaggen har om de används separat. Den potentiellt högre skyddsklassen anges på plagget med hjälp av ett smidigt kombinationsschema.

Läs mer

EN 342

EN 342 - Skydd mot kyla

Ett effektivt köldskydd fås genom att klä sig i kläder som har certifierats enligt EN 342. EN 342 skyddar dig i kalla miljöer. För att uppnå bäst köldskydd bör man hålla kläderna torra och ta på sig handskar, mössa med mera för att undvika lokal nedkylning. Stäng kläderna ordentligt och spänn åt runt exempelvis handleder. Enskilda plagg skyddar enligt vissa skyddsklasser. Det första talet anger luftgenomträngligheten (AP) i klass 1 till 3, där 3 anger den högsta klassen. Det andra talet anger beständigheten mot vattengenomträngning i klass 1 till 2, där 2 anger den högsta klassen. Certifikatet har utfärdats av Arbetshälsoinstitutet i Finland.

Läs mer

EN 343

EN 343 - Skydd mot dåligt väder

När arbetet måste utföras oavsett väderlek är det viktigt att ha ordentliga kläder. Gå efter EN 343-certifieringen om du vill vara säker på att kläderna är bekväma oberoende av väder och vind. EN 343 är en europeisk standard för skyddskläder och beskriver skydd mot dåligt väder. Det anges två egenskaper i beskrivningen. Det första talet anger vattentätheten och det andra talet anger andningsförmågan för hela plagget. Båda skalorna går från 1 till 3, där 3 anger den högsta klassen. Certifikatet har uppnåtts hos Arbetshälsoinstitutet i Finland.

Läs mer

EN ISO 11611

EN ISO 11611 - Skydd vid svetsarbete

Standarden beskriver minimikraven för skyddskläder som används vid svetsarbete och arbete med likartade risker. Det finns två klasser, 1 och 2. Klass 2 är högst och ger bäst skydd. Denna standard har ersatt den äldre standarden EN 470-1.

Läs mer

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 11612 - Skydd mot hetta och flamma

Kläder som skyddar mot värme och eld. Denna standard beskriver ytterdräkter av smidigt tyg som är gjorda för att skydda bärarens kropp från värme och eld, med undantag för händerna. Bortsett från huvor och damasker är plagg för skydd av huvud, händer och fötter ej omfattade. Denna standard har ersatt den äldre standarden EN 531.

Läs mer

EN ISO 11612 & EN ISO 14116

EN ISO 14116 - Skydd mot hetta och flamma

Material, materialkombinationer och kläder med begränsad flamspridning. Denna standard anger krav på ytans förmåga hos material, Material, materialkombinationer och kläder med begränsad flamspridning för att minska risken för att kläder fattar eld och därmed utgör en fara. Denna standard har ersatt den äldre standarden EN 533.

Läs mer

EN 61482

EN 61482 - Arbete med spänning

Kläder för skydd mot termiska risker orsakade av ljusbågar. Del 1-2: Provning - Metod 2: Bestämning av skyddsklass för tyg och klädesplagg genom provning med riktad ljusbåge. Det finns två klasser, 1 och 2. Klass 2 är högst och ger bäst skydd. Denna standard har ersatt den äldre standarden ENV 50354.

Läs mer

EN 1149-3/5

EN 1149-3/5 - Skyddskläder med elektrostatiska egenskaper

Några av MASCOT:s produkter har elektrostatiska egenskaper.
EN 1149-3:2004 - Avklingningstid
Denna standard beskriver avklingning av elektrostatisk laddning från klädernas yta.
EN 1149-5:2008 - Design och ingående material
Denna standard beskriver kraven på design och ingående material av elektrostatiskt ledande skyddskläder som används som en del av ett jordat system för att undvika brandfarliga urladdningar.

Läs mer

EN 13034

EN 13034 - Skyddskläder för kemikalier i vätskeform

EN 13034/EN 13034+A1. Standarden beskriver prestandakrav för kemisk skyddsdräkt med begränsad skyddsfunktion mot kemikalier i vätskeform (typ 6- och typ PB [6]-utrustning). Skyddskläder för kemikalier med begränsad prestanda är beräknad för användning vid potentiell exponering för lättare stänk, vätskedimma eller sprut med lågt tryck och mängd.

Läs mer

EN ISO 15757 - MASCOT PRO WASH

ProWash® - Industritvätt och efterbehandling av arbetskläder

Industritvätt och efterbehandlingsmetoder för test av arbetskläder. Standarden specificerar testmetoder och utrustning, som kan användas för att värdera om materialen till arbetskläder är lämpliga för industritvätt. Opartiska testinstituter utför tester för MASCOT enligt kriterier som är utformade av ETSA (European Textiles Service Association).

Läs mer


Arbetsskor

MASCOT:s skyddsskor är certifierade enligt den europeiska standarden EN ISO 20345, som ger dina fötter maximalt skydd under arbetet. Skorna är vidare indelade i säkerhetsklasserna S1P och S3. Mer information om olika standarder och säkerhetsklasser hittar du här.

EN ISO 20345

EN ISO 20345

EN ISO 20345 är en europeisk standard för skyddsskor som säkerställer att skyddsskor, -kängor och -sandaler uppfyller de krav som ställs när man arbetar inom områden där säkerheten prioriteras. Alla skyddsskor från MASCOT® FOOTWEAR är certifierade enligt EN ISO 20345.

Läs mer

Safety Class S1P

Safety Class S1P

Fullt skydd: Skor och kängor med spiktrampskydd och tåhätta. Ej vattenavvisande.
Möjligheter: Ett mycket brett urval. Med och utan Pro Nose, olika snörningar, många skor och sandaler samt en halvkänga, flera bredder inklusive en rad dammodeller, i olika material. Alltid hög gångkomfort.
Används i synnerhet av: Personer som behöver särskilt robusta skor för användning inomhus, till sommaren eller tillfälligt arbete utomhus året runt.

Läs mer

Safety Class S3

Safety Class S3

Fullt skydd: Vattenavvisande/vattentäta skor och kängor med spiktrampskydd och tåhätta.
Möjligheter: 
Ett mycket brett urval. Med och utan Pro Nose, olika snörningar, skor och halvkängor, med eller utan foder, vattentäta och vattenavvisande, i olika material. Några med Vibram®-sulor och värmebeständiga upp till 300 °C. Alltid hög gångkomfort.
Används i synnerhet av: Personer som arbetar utomhus och som behöver särskilt robusta skor som också kan hålla vätan borta. Skor och kängor med Pro Nose används särskilt av personer som ofta står på knä i jobbet.

Läs mer

ESD-godkända

ESD-godkända

ESD-märket finns, där både skon som inläggssulan är ESD-godkända. Skor med denna beteckning leder bort statisk elektricitet från kroppen på ett kontrollerat sätt.

Läs mer

Ultra Slip Resistant Sole

Ultra Slip Resistant Sole

Superbra grepp mot underlaget med oerhört halksäker sula. Godkänd både enligt SRA (test med tvål på keramik) och SRB (test med olja på stål), vilket automatiskt ger bästa standarden för halksäkerhet, SRC.

Läs mer

Ortopediska skor: Anpassningsbara

Ortopediska skor: Anpassningsbara

DGUV Regel 112-191 gäller fot- och knäskydd. Det betyder att varje ändring av en ortopedisk sko eller användning av en inläggssula måste godkännas av ett självständigt testinstitut för att bekräfta att säkerhetsskon fortfarande uppfyller kraven i dess säkerhetsklass (t.ex. S3 eller S1P). Därför kan ortopediska ändringar av MASCOT:s skor endast genomföras av företaget Mander-Malms Schuhtechnik GmbH.

Oeko-Tex® Standard 100