Certifieringar

MASCOT:s egen kvalitetsstämpel. TESTED TO WORK är inte en internationell standard. Däremot är det MASCOT:s kvalitetsstämpel som försäkrar att du får en utprovad produkt. Det innebär att både metervaran och leverantören är kvalitetssäkrade. Det innebär dessutom att produkten har tillverkats under bra förhållanden och med flera kontroller under processen. Produkten har också utprovats under verkliga förhållanden innan vi har tagit den i produktion. Slutligen har vi kontrollerat att den har rätt funktioner som passar för ditt dagliga arbete. Allt detta och mycket mer står TESTED TO WORK för. Det är din garanti för kvalitet!

Arbetskläder

MASCOT:s arbetskläder är certifierade enligt höga internationella standarder. Här kan du få mer ingående information om de olika certifieringarna, så att du får rätt arbetskläder för rätt arbetsförhållanden.

EN ISO 20471

EN ISO 20471 - Synliga kläder

Klassmärkningen (talet X bredvid symbolen) anger klassen i förhållande till hur väl produkten skyddar användaren. Den högsta klassen som går att uppnå är klass 3. Enligt EN ISO 20471 ska alla reflexer uppfylla klass 2 vad det gäller deras förmåga att reflektera ljuset. Ett sammansatt klädesset kan klassificeras med en högre skyddsklass än vad de enskilda plaggen har om de används separat om producenten önskar. Den potentiellt högre skyddsklassen anges på plagget. Kläder som är certifierade enligt EN ISO 20471 har testats efter tvätt. Om ingenting annat anges på plaggets etikett, har materialet testats efter fem tvättar.

Läs mer

EN 342

EN 342 - Skydd mot kyla

Du uppnår det bästa köldskyddet med arbetskläder som är certifierade enligt EN 342:2017. För att uppnå maximalt skydd bör arbetskläderna hållas torra och stängas ordentligt, t.ex. kring handleder-na. Utöver det behövs handskar, mössa, m.m. för att undgå lokal nedkylning. Varje produkt klassi-ficeras efter olika nivåer: isoleringsnivå (Y), luftgenomtränglighet (AP) och eventuell vattentäthet (WP).

Läs mer

EN 343

EN 343 - Skydd mot dåligt väder

När arbetet måste utföras oavsett väderlek är det viktigt att ha ordentliga kläder. EN 343 är en europeisk standard för skyddskläder. Gå efter EN 343-certifieringen om du vill vara säker på att kläderna är bekväma oberoende av väder och vind. Vid sidan av symbolen för EN 343 står olika nivåer angivna. Den första anger vattentätheten. Den andra är andningsbarheten i den samlade produkten. Båda går från klass 1 till 3, där 3 är den högsta klassen.

Läs mer

EN ISO 11611

EN ISO 11611 - Skydd vid svetsarbete

Standarden beskriver minimikraven för skyddskläder som används vid svetsarbete och arbete med likartade risker. Det finns två klasser, där klass 2 är den högsta (=bäst skydd).

Läs mer

EN ISO 11612

EN ISO 11612 - Skydd mot hetta och flamma

Kläder som skyddar mot värme och eld. Denna standard beskriver ytterdräkter av smidigt tyg som är gjorda för att skydda bärarens kropp från värme och eld, med undantag för händerna. Bortsett från huvor och damasker omfattas ej plagg för skydd av huvud, händer och fötter.

Läs mer

EN ISO 14116

EN ISO 14116 - Skydd mot hetta och flamma

Denna standard anger krav på ytans förmåga hos material, materialkombinationer och kläder med begränsad flamspridning för att minska risken för att kläder fattar eld och därmed utgör en fara.

Läs mer

IEC 61482-2

IEC 61482-2 - Arbete med spänning

Kläder för skydd mot termiska risker orsakade av ljusbågar. Certifieringen IEC 61482-2 har två test-metoder. Med metod 1 (öppet ljusbågstest) testar man tyget och ett klädesplagg och beräknar där-med klädernas ATPV/EBT-nivåer. Med metod 2 (boxtest) beräknar man tygets och klädernas skyddsklass mot ljusbågar genom att använda en kontrollerad ljusbåge. Det finns två klasser, där klass 2 är den högsta och erbjuder högst skydd.

Läs mer

EN 1149-3/5

EN 1149-3/5 - Skyddskläder med elektrostatiska egenskaper

Skyddskläder med elektrostatiska egenskaper. Här kan du läsa om skyddskläder med elektrostatiska egenskaper. EN 1149-5-certifieringen (testmetod 1149-3) står för din säkerhet.
EN 1149-3:2004 - Avklingningstid
Denna standard beskriver avklingning av elektrostatisk laddning från klädernas yta.
EN 1149-5:2008 - Design och ingående material
Denna standard beskriver kraven på material och konstruktion av elektrostatisk avledande skyddskläder som används som en del av ett jordat system för att undgå brandfarlig avledning.

Läs mer

EN 13034

EN 13034 - Skyddskläder för kemikalier i vätskeform

Standarden beskriver prestandakrav för kemiska skyddskläder med begränsad skyddsfunktion mot kemikalier i vätskeform (typ 6- och typ PB [6]-utrustning). Skyddskläder för kemikalier med begränsad prestanda är beräknad för användning vid potentiell exponering för lättare stänk, vätskedimma eller sprut med lågt tryck och mängd.

Läs mer

Skyddsskor

På MASCOT erbjuder vi komplett säkerhet. Därför har vi skyddsskor som är certifierade enligt olika säkerhetsklasser. Säkerhetsklassen beror på nivån av säkerhetsfunktioner som användaren förväntar sig att skorna ska ha. Förutom kravet på säkerhetsklassen i fråga, är alla MASCOT:s skyddsskor utrustade med halkhämmande sulor, en ergonomisk passform, antistatiska egenskaper och utmärkt stötdämpning.

EN ISO 20345

EN ISO 20345

EN ISO 20345 är en europeisk standard för skyddsskor som säkerställer att skyddsskor, -kängor och -sandaler uppfyller de krav som ställs när man arbetar inom områden där säkerheten prioriteras. Alla skyddsskor från MASCOT® FOOTWEAR är certifierade enligt EN ISO 20345.

Läs mer

EN ISO 20347

EN ISO 20347

EN ISO 20347 är en europeisk standard för skor utan tåhätta för yrkesmässig användning. Standarden täcker skor som har certifierat halkhämmande egenskaper, är stötdämpande samt andningsbara och stabiliserande. I MASCOT:s sortiment finns skor som är certifierade enligt EN ISO 20347, med den högsta standarden inom halkskydd, SRC.

Skyddsklass S1

Skyddsklass S1

Fullt skydd: Skor, sandaler och stövlar med tåhätta. Ej vattenavvisande.
Möjligheter: Ett brett sortiment av skor med olika låssystem. Skyddsskor med tåhätta, halkhämmande och antistatiska sulor och stängd häl.

Skyddsklass S1P

Skyddsklass S1P

Fullt skydd: Skor och kängor med spiktrampskydd och tåhätta. Ej vattenavvisande.
Möjligheter: Ett mycket brett urval. Med och utan Pro Nose, olika snörningar, många skor och sandaler samt en halvkänga, flera bredder inklusive en rad dammodeller, i olika material. Alltid hög gångkomfort.
Används i synnerhet av: Personer som behöver särskilt robusta skor för användning inomhus, till sommaren eller tillfälligt arbete utomhus året runt.

Läs mer

Skyddsklass S2

Skyddsklass S2

Fullt skydd: Skyddsskor med tåhätta. Vattenavvisande.
Möjligheter: Skyddsskor med tåhätta, halkhämmande och antistatiska sulor och stängd häl. Vattenavvisande enligt EN ISO 20345.

Skyddsklass S3

Skyddsklass S3

Fullt skydd: Vattenavvisande/vattentäta skor och kängor med spiktrampskydd och tåhätta.
Möjligheter: Ett mycket brett urval. Med och utan Pro Nose, olika snörningar, skor och halvkängor, med eller utan foder, vattentäta och vattenavvisande, i olika material. Några med Vibram®-sulor och värmebeständiga upp till 300 °C. Alltid hög gångkomfort.
Används i synnerhet av: Personer som arbetar utomhus och som behöver särskilt robusta skor som också kan hålla vätan borta. Skor och kängor med Pro Nose används särskilt av personer som ofta står på knä i jobbet.

Läs mer

Skyddsklass S4

Skyddsklass S4

Fullt skydd: Skyddsskor med halkhämmande sulor och tåhätta. Vattenavvisande enligt EN ISO 20345.
Möjligheter: Stövlar med tåhätta, stötdämpande och antistatiska sulor. Halkhämmande enligt SRC. Vattenavvisande.

Skyddsklass S5

Skyddsklass S5

Fullt skydd: Skyddsskor med spiktrampskydd och tåhätta. Vattenavvisande.
Möjligheter: Stövlar med säkerhet. Med tåhätta, spiktrampskydd och stötdämpande, halkhämmande och antistatiska sulor. Skor med ett profildjup på mer än 2,5 mm. Vattenavvisande enligt EN ISO 20345.

ESD-godkända

ESD-godkända

ESD-märket finns, där både skon som inläggssulan är ESD-godkända. Skor med denna beteckning leder bort statisk elektricitet från kroppen på ett kontrollerat sätt.

Läs mer

Halksäker sula

Halksäker sula

Superbra grepp mot underlaget med halksäker sula. Godkänd både enligt SRA (tvål på keramik) och SRB (glycerol på stål), vilket automatiskt ger bästa standarden för halksäkerhet, SRC.

Läs mer