Arbetskläder med ansvar

  Produktionen av arbetskläder sätter globala avtryck. Men det är möjligt att välja med gott samvete. På MASCOT tar vi ansvar för människor och miljö genom att i högre grad producera och förbruka på ett ansvarsfullt sätt. Vi har inte lösningen på alla de utmaningar som världen, vi människor och miljön står inför, men vi gör en insats för att nå dit.
  2019 - Modeller, Man, Kvinna, Sustainable products, T-shirts, Återvunnen polyester, Ekologisk bomull

  Hållbarhet, en del av lösningen

  Hållbarhet är också en form av ansvarighet. Hos MASCOT kompromissar vi inte med produkternas slitstyrka. Dina arbetskläder ska kunna hålla länge, så att arbetskläder inte måste produceras på nytt så ofta. Det är inte bara en fördel för dig, utan också för miljön, eftersom det är en omfattande process att tillverka kläder.

  När du väljer arbetskläder från MASCOT får du extra värde för pengarna, eftersom alla MASCOT:s produkter testas enligt våra TESTED TO WORK-principer.

  MASCOT Test Center

  Produkter med omtanke

  I MASCOT:s sortiment finns ett urval av produkter i återanvända material. Många resurser används i världens industrier, men det går inte att fortsätta att använda obegränsade nya resurser. Därför är det också viktigt att titta på redan använda material, restbitar och använda material, som kan återanvändas.

  Återvunnen polyamid – restmaterial från textilproduktion

  MASCOT® CUSTOMIZED omfattar både byxor och överdelar vars huvudmaterial är tillverkat av återvunnen polyamid, som består av restmaterial från textilproduktion. Det betyder inte att det är begagnade kläder som gjorts till ett nytt material. I stället är det restmaterial från textilproduktion såsom råväv, garn osv. som återanvänts som en ny metervara.

  Produkter med en del återvunnen polyester

  Med produkter tillverkade av återvunnen polyester blir en redan använd resurs omvandlad och använd på nytt. MASCOT:s överdelar i återvunnen polyester tillverkas av plastavfall som samlas in, bryts ned till partiklar och spinns till nya trådar. Dessa trådar används till att tillverka nya textilier.

  MASCOT:s bomullsfoder CLIMASCOT® Lightweight Insulation är dessutom tillverkat av 35 % återvunnen polyester.

  Produkter med ekologisk bomull

  Ekologisk bomull odlas från frön som inte är genmodifierade, och ogräset på bomullsmarkerna tas bort manuellt. På så sätt skonas både lantbruksjorden och lantmännen som odlar den.

  Särskilda fördelar med att välja produkter i ekologisk bomull:

  • Den har odlats utan användning av bekämpningsmedel och andra skadliga ämnen.
  • Den odlas från frön som inte är genmodifierade.
  • Den släpper ut upp till 94 % färre drivhusgaser än i produktionen av konventionell bomull.