Parkasjackor

    MASCOT har arbetskläder för alla väder och branscher. Om du behöver en varm jacka som kan skydda dig mot vinterkylan, kan MASCOT erbjuda en mängd olika parkasjackor. Parkasjackor kännetecknas av att det är en lång jacka, något längre än vanliga vinterjackor, som ger extra skydd mot kyla vid rygg och ländrygg. Parkasjackor värmer också lite extra uppe vid låren – och detta gör en stor skillnad om det är riktigt kallt.

    MASCOT:s parkasjackor har många praktiska funktioner. Parkasjackorna är isolerade med kviltfoder, och flera av jackorna har antingen avtagbart kvilt- eller pälsfoder så att du kan anpassa jackan till olika temperaturer. Några av jackorna har avtagbara fodrade huvor med justerbara elastiska snören, så att huvan kan regleras och sluta tätt nära ditt ansikte, för att se till att värmen stannar kvar runt huvudet. Andra jackor är anpassade för att kunna utrustas med en huva som kan ge dig extra skydd mot kyla och vind när det blir väldigt kallt.

    Flera av MASCOT:s parkasjackor är certifierade både enligt köldnormen EN 342 och nederbördsnormen EN 343, för optimalt skydd mot kyla och regn. Många av jackorna är andningsbara, vindtäta och vattenavvisande. Här finns även parkasjackor i MASCOT:s trelagersmaterial MASCOTEX® med tejpade sömmar, vilket gör jackorna fullständigt vattentäta. Om du har ett fysiskt aktivt jobb är det viktigt att du väljer en parkasjacka som kan andas, för att kunna bli av med överflödig värme och fukt, så att du förblir varm och torr. MASCOT erbjuder även en parkasjacka med BEARNYLON® som yttermaterial på jackan. BEARNYLON® är ett smuts-och vattenavvisande material, som samtidigt är väldigt slitstarkt. Detta ger jackan en lång livslängd.

    Om du till exempel arbetar på en byggarbetsplats eller vid ett järnvägsspår, är det viktigt att du alltid är synlig för din omgivning från alla vinklar – både i dagsljus och i mörker. Här bör du därför välja MASCOT:s parkasjackor i fluorescerande material med reflexer som är certifierade enligt EN ISO 20471. Om ditt arbete kräver en jacka som är både antistatisk, syrafast och flamsäker, finns här även en parkasjacka med multiskydd.