Vinterbyxor

    När den kallare årstiden kryper närmare, ställs andra krav på dina arbetskläder för att du ska hålla värmen när du arbetar utomhus. Hos MASCOT hittar du ett brett urval av funktionella och slitstarka vinterbyxor i hög kvalitet, som skyddar dig mot vinterkylan. Byxorna finns i andningsbara, vind- och vattentäta material, så att du kan hålla dig varm och torr under hela arbetsdagen.

    MASCOT:s vinterbyxor finns i flera designer med en rad olika funktioner och detaljer. I vårt sortiment hittar du vinterbyxor med bland annat justerbara knäfickor och framfickor. Här finns också byxor med hammarögla och tumstocksficka – precis som på dina arbetsbyxor. På så sätt kan du ha ditt verktyg nära till hands och utföra dina arbetsuppgifter som du brukar. Vinterbyxorna är utrustade med en utökat ryggstöd, som ger ländryggen både värme och stöd när du ska utföra olika arbetsrörelser. Oavsett om du arbetar stående, på knäna eller sittande, kommer du att hålla värmen. Vinterbyxorna finns också i varianter med avtagbara selar. Du kan även välja ett par vinterbyxor med extra långt blixtlås med vindflik på yttersidan av underbenen så att byxorna enkelt kan användas utanpå stövlar. Ta också en titt på vårt utbud av vinterbyxor med reflexer, som gör dig extra synlig för omgivningen under den mörka årstiden.

    Vinterbyxor från MASCOT fås exempelvis med MASCOT:s egenutvecklade material, MASCOTEX® på utsidan. Materialet är både andningsbart och vindtätt, så att det stänger ute regn och fukt. MASCOT erbjuder även vinterbyxor med multiskydd eller i fluorescerande material för dig som har ett arbete med extra höga krav på säkerhet och synlighet. Du kan välja vinterbyxor som är godkända enligt nederbördsnormen EN 343. Detta ger dig maximalt skydd mot nederbörd, samtidigt som du blir av med överflödig värme för att undvika att bli våt och kall. Dessutom kan du välja certifierat isoleringsskydd enligt köldnormen EN 342, vilket säkerställer att byxorna är isolerande och skyddar mot kyla i alla slags väder.