Kunskap

Alla produkter i sortimentet har utvecklats för att erbjuda dig branschens bästa, mest tåliga och säkraste arbetskläder. Vi är en av Europas största tillverkare av arbetskläder och skyddsskor, och vi är alltid villiga att dela med oss av vår kunskap för att hjälpa dig. Vi gör vad vi kan för att hjälpa hantverkare, entreprenörer, industriarbetare och många andra yrkesgrupper att välja rätt arbetskläder för deras yrke.

Arbetskläder - D9556FDB-8078-45E6-B18B-EFE9AC36C854 - MASCOT® ADVANCED

MASCOT har ett brett sortiment av arbetskläder och skyddsskor för olika branscher och arbetssituationer. På denna sida kan du läsa mer om urval, certifieringar, textilmärken och material. Det går också att läsa om hur vi testar våra produkter innan, under och efter produktion.

MASCOT® WORKWEAR

Ett urval för varje bransch

Letar du efter certifierade skyddskläder i fluorescerande färger? Behöver du skyddsskor som känns bekväma hela arbetsdagen? Är du ute efter arbetskläder som tål industritvätt? På MASCOT har vi ett brett utbud av arbetskläder, skyddskläder och skyddsskor, så att du hittar den arbetsutrustning som passar ditt yrke bäst. Läs mer om utbudet i undermenyn.

Läs mer

Certifieringar - logo

Certifierad säkerhet

Vi säger att våra arbetskläder är tillverkade från de bästa och noggrant testade materialen, men hur kan du vara säker på att kläderna klarar sig i den miljön du arbetar i? Alla produkter i MASCOT:s sortiment är certifierade enligt olika internationella standarder. I undermenyn kan du lära dig mer om vad det innebär att arbetskläder är certifierade för att motstå kyla, regn, värm, UV-ljus, kemikalier eller elektriska påfrestningar. Lär dig mer och hitta arbetskläder och skyddsskor som passar dina behov.

Läs mer

Tekniker mix - Arbetskläder & Skor

Branschens bästa textilmärken

Säsongen, temperaturen, aktivitetsnivån och arbetsuppgifterna påverkar alla vilket material dina arbetskläder bör vara tillverkade i. På MASCOT utvecklar vi innovativa material som möter olika behov för isolering, vikt, funktion och rörelsefrihet. Vi arbetar tillsammans med kvalitetsmedvetna textilmärken inom branschen, såsom CORDURA®, Kevlar®, TENCEL® och Boa®. Läs mer om de olika textilmärkena i undermenyn.

Läs mer

Fabrics - Kontroll av metervaror

Rätt material för alla miljöer

MASCOT använder ett flertal olika material och tygkvaliteter. Vart och ett av våra tyger har valts ut för att ge produkten rätt egenskaper. Ett material som vi är extra stolta över är vår tygkvalitet 311. Denna tygkvalitet har fyrvägsstretch. Tyget är mycket flexibelt, har lätt vikt och är bekvämt att ha på sig. Tygkvalitet 311 används bland annat i serien MASCOT® ADVANCED. Läs mer om våra vanligaste material i undermenyn.

Läs mer

TESTED TO WORK - logo

Testade före, under och efter produktion

Tested to Work är en del av alla steg i MASCOT:s produktion och beteende. All produkter testas före, under och efter produktion. Allt från tygkvaliteter till sömmar och den färdiga produkten testas både i labbet och på byggarbetsplatser över hela världen för att försäkra att produkterna möter våra och dina kvalitetskrav. Läs mer om vårt testcenter i undermenyn.