Knäskydd

  Hos MASCOT är vi väl medvetna om att de rätta tillbehören och arbetskläderna i slutändan kan innebära att din arbetsdag blir mer säker. Har du exempelvis ett arbete som belastar dina knän genom mycket knäböjande, är ett par knäskydd av hög kvalitet en nödvändighet.

  Välj knäskydd som matchar produktens knäficksdesign

  MASCOT:s knäskydd är samcertifierade enligt EN 14404 med specifika typer av knäfickor i MASCOT-produkter. Vilket knäskydd du ska välja beror på vilken knäficksdesign din MASCOT-produkt har, vilket antingen är SHORT, LONG eller SHORT/LONG. På produkter med knäficksdesign SHORT/LONG kan knäfickan höjdjusteras.

  MASCOT:s knäskydd definieras som SHORT eller LONG. På så sätt kan du enkelt ta reda på vilka knäskydd som matchar din MASCOT-produkt.

  Genom att välja det knäskydd som passar knäficksdesignen på din MASCOT-produkt, uppnår du den högsta komforten. Om du väljer ett annat knäskydd än det som MASCOT rekommenderar kan du uppleva att knäskyddet vrider sig eller inte ger ett korrekt skydd när du står på knä.

  I sortimentet hos MASCOT hittar du en mängd olika knäskydd, där komfort och slitstyrka är i fokus. Om du vill ha en slitstark variant som samtidigt låter dina knän andas, har MASCOT knäskydd med luftkanaler för att förbättra andningsbarheten. I sortimentet finns även knäskydd som är certifierade enligt EN 14404. Denna certifiering säkerställer att kraven på bästa möjliga skydd av knäna beaktas.

  Det är viktigt att välja rätt

  Om du arbetar mycket i knästående ställning, är det viktigt att vidta rätt åtgärder så att du inte skadar din kropp. Ett par funktionella knäskydd ökar säkerheten för dina knän. Vad du betraktar som skydd är givetvis helt individuellt. Av den anledningen har vi utformat våra knäskydd så att de passar till alla typer av arbeten. Samtidigt finns produkterna i olika tjocklek och kvalitet, beroende på vad du upplever som mest bekvämt.

  För att vara säker på att du drar maximal nytta av dina knäskydd, är det samtidigt viktigt att du väljer rätt storlek på dina arbetsbyxor. Om du väljer en för lång eller för kort modell, riskerar du att knäfickorna och därmed även knäskydden sitter fel och du får därför inte rätt skydd.