Klä dig rätt efter 3-Lagersprincipen

Det handlar om att välja rätt plagg, från det innersta till det yttersta lagret med lager på lager-metoden. Rätt kläder är de som matchar din aktivitetsnivå och dina omgivningar.

Klä dig rätt efter 3-Lagersprincipen - 123

MASCOT har lanserat en ny serie med arbetskläder, MASCOT® ADVANCED, särskilt för hantverks- och byggbranschen. I den hittar du ett stort utbud av T-shirtar, tröjor och jackor som är gjorda för att kunna kombineras i flera lager. Det finns över 20 produkter att välja mellan i MASCOT® ADVANCED-serien, som erbjuder nya färger, tryck och funktioner på marknaden för arbetskläder.

T-shirt, långärmad - Lager 1 - Ett fukttransporterande lager

Lager 1 - Ett fukttransporterande lager

Längst in ska du ha ett lager som framför allt är fukttransporterande så att du inte blir kall av den fukt kroppen avger. Detta uppnår du bäst med ett polyestermaterial i kombination med elastiskt fiber så att du har full rörelsefrihet. Just detta har de nya, tunna T-shirtarna som sitter tätt inpå kroppen, är mycket elastiska och har god rörelsefrihet. Materialet är fukttransporterande, snabbtorkande och har en antibakteriell efterbehandling som motverkar lukt. De här produkterna ger dig en bra och behaglig reglering av kroppstemperaturen – särskilt i varma omgivningar och när du är fysiskt aktiv.

Se produkter

Arbetströja - Lager 2 - Ett varmt lager med isolerande foder

Lager 2 - Ett varmt lager med isolerande foder

Under övergångsperioden räcker det ofta med två lager: ett fukttransporterande och ett isolerande. Det isolerande lagret kan dock vara en kombination av flera lager. 17115-jackan med dess isolerande CLIMASCOT®-foder är det självklara valet när du letar efter en lätt och mjuk övergångsjacka som håller dig varm. Om det blir riktigt kallt fungerar jackan tack vare fodrets låga densitet som är mycket bra som isolerande mellanlager. Jackan har stretchtyg i sidorna och på insidan av ärmarna, så att du får extra stor rörelsefrihet under arbetsdagen. Bröstficka och framfickor håller innehållet på plats med blixtlås.

Se produkter

Vinterjacka - Lager 3 - Vind- och vattentät jacka

Lager 3 - Vind- och vattentät jacka

Det yttersta lagret ska framför allt skydda dig mot vädret genom att vara vind- och vattentätt. Men du ska även komma ihåg andningsbarheten. God andningsbarhet är viktigt för att kunna hålla värmen. Om du inte blir av med fukten blir du blöt och sedan kall. 17001-jackan är andningsbar, vind- och vattentät, och certifierad efter nederbördsnormen EN 343. Jackan är lätt och följer flexibelt dina rörelser eftersom materialet är elastiskt åt alla håll. Den kan också anpassas så att den passar dig. Den avtagbara huvan, kragen och nederkanten kan justeras. Och det finns på det hela taget massor av funktioner som skyddar dig mot kyla och vind. Ärmarna har en invändig ribbstickning vid handleden med hål för tummen, så att jackan täcker hela ovansidan av handen. Jackans rygg är lätt förlängd så att den skyddar längst ned på ryggen – även i framåtböjda positioner.

Se produkter

14503AF8-FDF6-48D3-B53E-2CCC7096BFF2 - Vinterjackor

Håll värmen och håll dig torr hela vintern. Räkna till tre när du klär på dig inför arbetsdagen

1 Håll dig torr
2 Håll dig varm
3 Skydda dig mot vädret

Kombiner Kombinera lagren i förhållande till omgivningens temperatur och din aktivitetsnivå.