Klä dig rätt efter 3-Lagersprincipen

  Vill du ha optimalt skydd i alla väder och arbetsförhållanden? Det får du genom att välja rätt plagg, från det innersta till det yttersta lagret med metoden lager på lager. Rätt kläder är de som matchar din aktivitetsnivå och dina omgivningar. I MASCOT:s sortiment med arbetskläder hittar du ett stort utbud av T-shirtar, tröjor och jackor som är gjorda för att kombineras i flera lager.

  MASCOT rekommenderar att du räknar till tre när du klär på dig inför arbetsdagen: 1) Håll dig torr, 2) Håll dig varm, 3) Skydda dig mot vädret.

  T-shirt - Lager 1 – ett fukttransporterande lager

  Lager 1 – ett fukttransporterande lager

  Längst in ska du ha ett lager som framför allt är fukttransporterande, så att du inte blir kall av den fukt kroppen avger. Det uppnår du bäst med ett polyestermaterial i kombination med elastiskt fiber, så att du har full rörelsefrihet. MASCOT har produkter som sitter tätt inpå kroppen, är mycket elastiska och ger god rörelsefrihet. Produkterna är fukttransporterande, snabbtorkande och har en antibakteriell efterbehandling som motverkar lukt. På så sätt får du en bra och behaglig reglering av kroppstemperaturen – särskilt i varma miljöer och när du är fysiskt aktiv.

  Se produkter

  Arbetströja - Lager 2 – ett varmt och isolerande lager

  Lager 2 – ett varmt och isolerande lager

  Under övergångsperioden mellan höst och vinter eller vinter och vår räcker det ofta med två lager: ett fukttransporterande och ett isolerande. Det isolerande lagret kan dock vara en kombination av flera produkter. Det ska vara utformat för hålla värmen och samtidigt avleda fukt. Det andra lagret ska även hålla dig varm i kalla miljöer utan att begränsa din rörelsefrihet. Produkter med CLIMASCOT®-foder är ett utmärkt alternativ som mellanlager. CLIMASCOT® Lightweight Insulation är ett mycket andningsbart foder med hög isoleringsförmåga. Det har både låg vikt och densitet så att det inte begränsar din rörelsefrihet under arbetet.

  Se produkter

  Vinterjacka - Lager 3 – ett lager som skyddar mot väder och vind

  Lager 3 – ett lager som skyddar mot väder och vind

  Det yttersta lagret ska framför allt skydda dig mot vädret genom att vara vind- och vattentätt. Men du bör även tänka på andningsbarheten. God andningsbarhet är viktigt för att kunna hålla värmen. Om du inte blir av med fukten blir du blöt och sedan kall. I MASCOT:s sortiment hittar du ett stort utbud av jackor som är andningsbara, vindtäta och vattentäta eller vattenavvisande. Om det yttersta lagret ska vara vattentätt eller vattenavvisande beror på din miljö. Skillnaden mellan dessa beror på om sömmarna är tejpade eller ej. Om du bara har en vattenavvisande jacka finns det alltså risk för att vatten tränger igenom sömmarna.

  Se produkter

  Håll värmen och håll dig torr hela vintern. Räkna till tre när du klär på dig inför arbetsdagen

  1 Håll dig torr
  2 Håll dig varm
  3 Skydda dig mot vädret

  Kombiner Kombinera lagren i förhållande till omgivningens temperatur och din aktivitetsnivå.