Måttabell

  Har du svårt att hitta din storlek hos MASCOT? Vår måttabell hjälper dig hitta rätt. Vi rekommenderar alltid att du provar kläderna och skorna. På så sätt kan du vara säker på att produkterna sitter som de ska. Du bör inte kompromissa med storleken, eftersom den är helt avgörande för arbetsklädernas funktioner, komfort och din säkerhet.

  Många produkter i MASCOT:s sortiment har en passform som kan användas av både kvinnor och män, men det finns även produkter särskilt utformade för kvinnor.

  Hämta måttabell (PDF)

  Så mäter du dig

  • Ta någon annan till hjälp för att mäta dig, så att du får en optimal utgångspunkt för att välja arbetskläder i rätt storlek.
  • Mät tätt inpå kroppen.
  • Dra åt måttbandet när du mäter midjan.
  • Kom ihåg att mäta benlängden. De flesta byxor kommer i tre olika benlängder.
  • Fråga din kontaktperson från MASCOT eller återförsäljare om du är osäker på om du valt rätt storlek eller passform.

  Dam

  I MASCOT:s sortiment finns produkter i två olika passformer som är särskilt framtagna för kvinnor: DIAMOND och PEARL. Några damprodukter finns i båda passformer, medan utvalda produkter endast finns i passformen DIAMOND. Saknar du en produkt i passformen PEARL rekommenderar vi att du väljer den passform som används av både kvinnor och män.

  Följ dessa två steg för att hitta byxor/kjolar/shorts som passar dig perfekt:

  1) Hitta din passform

  Din dampassform från MASCOT beror på en kombination av ditt midjemått (mät där du är som smalast) och höftmått (mät där du är som bredast).

  Tumregeln är:

  • om det är mer än 20 cm skillnad mellan midje- och höftmåttet ska du välja passformen DIAMOND.
  • om det är mindre än 20 cm skillnad mellan midje- och höftmåttet ska du välja passformen PEARL.

  2) Hitta din storlek

  Du hittar din storlek genom att mäta ditt höftmått runt höftens bredaste punkt. Titta i måttabellen under din passform: Läs av din storlek i tabellen utifrån höftmåttet. Kom ihåg att mäta benlängden. Alla dambyxor från MASCOT finns i två benlängder: 76 cm och 82 cm.

  Hämta måttabell (PDF)

  Titta på videon för att lära dig vilken dampassform du ska välja

  Barn

  I MASCOT:s sortiment finns även produkter till barn. För att hitta rätt storlek bör du utgå från barnets höjd.

  Skor

  MASCOT:s sortiment av skor finns i storlek 35–48. Skostorlekarna från MASCOT stämmer överens med vanliga skostorlekar. Använder du normalt storlek 42 är det sannolikt att storlek 42 också är rätt storlek för dina skor från MASCOT. Vi rekommenderar alltid att du provar skorna innan du köper dem.