Måttabell

Att dina arbetskläder har rätt storlek och sitter rätt, är viktigt i förhållande till de funktioner och standarder som arbetskläderna ska uppfylla. På MASCOT har vi fokus på ergonomin i dina arbetsbyxor och placeringen av fickor, verktygsstroppar och reflexer på skyddskläder. Om byxorna inte passar, kan du riskera att kläderna sitter fel och att knäskydden inte får rätt placering. Certifierade skyddskläder kan också förlora sin certifiering, om längden på ärmar och byxben inte passar, eftersom reflexernas synlighet kan minimeras.

Powered by mascot.se

Hur hittar man rätt storlekar

Hos MASCOT följer produkternas passform den allmänna utvecklingen och modet för kläder. Om man önskar en traditionell och rymlig passform med hög midja, rekommenderar vi att du går efter produkter från MASCOT® ORIGINALS och MASCOT® IMAGE och skyddsserierna MASCOT® SAFE ORIGINALS och MASCOT® SAFE IMAGE. Produkter från MASCOT® FRONTLINE, MASCOT® UNIQUE och MASCOT® HARDWEAR och skyddsserierna MASCOT® SAFE SUPREME och MASCOT® SAFE LIGHT har en smalare och mer modern passform.

När du byter till MASCOT är det viktigt att ta dina mått den första gången. MASCOT har också halvstorlekar som ser till att du kan få en storlek som passar helt perfekt. Du hittar rätt storlek genom att ta dina mått. Mätningen ska utföras i kroppsnära kläder nära inpå kroppen, eftersom måtten på det sättet kommer närmast din egen kroppsstorlek. För att se till att mätningen blir korrekt ska du be en annan person att mäta dig. Det är viktigt eftersom du inte själv kan dra åt måttbandet tillräckligt, vilket är det som gör att storleken blir korrekt. När du har hittat den rätta storleken till dina MASCOT-arbetsbyxor eller jacka är det enkelt att beställa nya arbetskläder nästa gång. Om du vill ha snickarbyxor beställer du dem utifrån den storlek du hittade till dina arbetsbyxor.

MASCOT tillverkar arbetskläder för alla, därför passar våra arbetskläder också kvinnor. En del kvinnor är smalare i midjan än runt höfterna, och du ska därför mäta höftmåttet för att uppnå den bästa passformen. Till kvinnor rekommenderar vi MASCOT® FRONTLINE eftersom dessa byxor är smalare och inte har så många fickor på benen.

Hitta de rätta arbetskläderna från MASCOT – Tips för mätning

  • Utför mätningen nära inpå kroppen.
  • Be en annan person att mäta dig så får du den optimala utgångspunkten för att välja arbetskläder i rätt storlek.
  • Måttbandet ska dras åt när midjemåttet mäts.
  • Benlängden är viktig – särskilt om dina arbetskläder har fickor och funktioner på benen.
  • Bestäm dig för vilken passform du önskar att dina arbetskläder ska ha – MASCOT:s arbetskläder har olika passformer så att du kan hitta den som passar dig.
  • Fråga din kontaktperson eller återförsäljare från MASCOT om du tvivlar på om du har valt den rätta storleken eller passformen.

Vi hjälper till om du har några frågor

När vi utvecklar nya arbetskläder ställer vi krav på klädernas funktioner och vilka standarder de ska uppfylla för dig. Vi håller reda på certifieringar och bestämmelser för de arbetskläder som vi utvecklar. Om du har frågor om din storlek, passform eller krav på arbetskläder kontaktar du oss så hjälper vi dig att välja rätt arbetskläder från MASCOT.