Hitta rätt storlek

Att hitta rätt storlek är av högsta vikt för att arbetskläderna ska vara funktionella, bekväma och säkra. I MASCOT:s sortiment finns många produkter vars passform fungerar lika bra för män som för kvinnor. Dessutom finns även MASCOT-produkter som är särskilt designade för kvinnor, och vi har även barnkläder.

Hent måleskema (PDF)

Du måste ta flera mått beroende på vilket plagg du är ute efter. Om dina mått inte motsvarar en storlek ska du i allmänhet gå åt höger i tabellen och välja en större storlek.

Du får enklare fram korrekt storlek om du låter någon annan ta dina mått. Ta måtten nära intill kroppen, och när du mäter midjan ska måttbandet dras tätt runt kroppen. Glöm inte att mäta benlängden. För de flesta av MASCOT:s byxmodeller kan du välja mellan tre benlängder.

Prova kläderna. Det är det bästa sättet att veta att kläderna sitter som de ska.

Vi hjälper till om du har några frågor

När vi utvecklar nya arbetskläder ställer vi krav på klädernas funktioner och vilka standarder de ska uppfylla för dig. Vi håller reda på certifieringar och bestämmelser för de arbetskläder som vi utvecklar. Om du har frågor om din storlek, passform eller krav på arbetskläder kontaktar du oss så hjälper vi dig att välja rätt arbetskläder från MASCOT.

Dam

I MASCOT:s sortiment finns produkter särskilt utvecklade för kvinnor.

MASCOT har dambyxor, -shorts och -kjolar i två olika passformer. Det är dina kroppsmått som avgör vilken passform du ska välja. De två passformerna heter DIAMOND och PEARL.

Två steg för att hitta byxor/kjolar/shorts som passar dig:

1) Hitta din passform

Din passform hos MASCOT baseras på en kombination av ditt midjemått (mät där du är som smalast) och höftmått (mät där du är som bredast). En tumregel är att om du har mer än 20 centimeters skillnad mellan midje- och höftmåttet ska du välja DIAMOND-passformen. Om du har mindre än 20 centimeters skillnad mellan midje- och höftmåttet ska du välja PEARL-passformen.

2) Hitta din storlek

Du hittar din storlek genom att mäta ditt höftmått vid höftens bredaste punkt. Hitta din storlek i tabellen under din passform. Utläs din storlek i tabellen utefter höftmåttet.

Det finns en symbol intill produkten som anger om passformen är Diamond eller Pearl.

Glöm inte att mäta benlängden. Alla MASCOT:s dambyxor finns i två olika benlängder: 76 cm och 82 cm.

Barn

I MASCOT:s sortiment finns även produkter för barn. För att hitta rätt storlek ska du som regel välja en storlek baserad på barnets längd.

Skor

MASCOT:s skor finns i storlekarna 35–48 och med tre olika bredder: 8, 10 och 11. MASCOT:s storlekar motsvarar genomsnittet när de jämförs med skostorlekar i allmänhet. Om du vanligtvis använder storlek 42, är 42 sannolikt rätt storlek för dig även när du köper skor hos MASCOT. Du bör dock alltid prova skorna innan du köper dem.

Hitta de rätta arbetskläderna från MASCOT – Tips för mätning

  • Utför mätningen nära inpå kroppen.
  • Be en annan person att mäta dig så får du den optimala utgångspunkten för att välja arbetskläder i rätt storlek.
  • Måttbandet ska dras åt när midjemåttet mäts.
  • Benlängden är viktig – särskilt om dina arbetskläder har fickor och funktioner på benen.
  • Bestäm dig för vilken passform du önskar att dina arbetskläder ska ha – MASCOT:s arbetskläder har olika passformer så att du kan hitta den som passar dig.
  • Fråga din kontaktperson eller återförsäljare från MASCOT om du tvivlar på om du har valt den rätta storleken eller passformen.