Elektrostatiskt ledande

  Om du arbetar i industrin eller med underhåll och montering av elektronik är det viktigt att du skyddar dig mot statisk elektricitet och elektrostatisk urladdning med hjälp av elektrostatiskt ledande arbetskläder. Det är avgörande för din egen säkerhet, men är även viktigt för att skydda kläder, produkter och maskiner som är särskilt känsliga för statisk elektricitet.

  EN 1149-3/5

  Arbetskläder som har testats för att undvika elektrostatisk urladdning

  Hos MASCOT hittar du skyddskläder och elektrostatiskt ledande arbetskläder certifierade enligt EN 1149-3 och EN 1149-5. Skyddskläderna i denna kategori är särskilt testade för att avleda elektrostatisk laddning från tygets yta, så att laddningar leds ut i luften i stället för genom användaren av plagget. Det innebär att du som bärare av elektrostatiskt ledande arbetskläder är skyddad mot den statiska elektricitet som uppstår från exempelvis damm och gnidning. Om du är ute efter bästa möjliga skydd mot statisk elektricitet, så ska du se till att använda elektrostatiskt ledande arbetskläder och ESD-godkända skyddsskor från MASCOT. I vårt sortiment hittar du ett stort urval av både skyddsskor och –stövlar som alla klarar ESD-kraven.

  Stort urval av certifierade produkter

  I kategorin elektrostatiskt ledande arbetskläder hittar du bland annat snickarbyxor, overaller, arbetsbyxor och olika överdelar. Oavsett om du föredrar fluorescerande skyddskläder med reflexer eller arbetskläder utan extra synlighet, så har du hos MASCOT tillgång till ett brett urval av skyddskläder och elektrostatiskt ledande arbetskläder. Komforten, passformen och funktionaliteten är givetvis densamma som du sedan tidigare är van vid från MASCOT. Certifieringen specificerar endast att kraven på material och utformning är anpassade för att ge skydd mot elektrostatisk urladdning.