Arbetsrock

    En rock kan vara en bra lösning om man ofta blir utsatt för oljestänk och annan smuts på jobbet. Med en slitstark rock från MASCOT kan du hålla borta den värsta smutsen från dig och dina kläder. Rockarna består nämligen av 65 % polyester som gör dem mycket beständiga mot kemikalier. Samtidigt har de även en mängd andra egenskaper som gör att de passar att arbeta med.

    En rock ska kunna användas över andra plagg och därför har MASCOT:s rockar en rymlig passform. I ryggen finns ett inlägg så att den sitter tätare samtidigt som rörelsefriheten är fortsatt god. Rörelsefriheten blir ännu bättre tack vare slitsarna på sidorna. MASCOT® Gladstone har dessutom ergonomiska ärmar med slitsar som gör det möjligt att vika upp ärmarna. En rock har enligt definitionen samma längd som en kappa, men om du behöver extra skydd över låren finns det en extra lång modell kallad MASCOT® Washington.

    En rock är det yttersta lagret på dina arbetskläder och därför har de framfickor, innerfickor och bröstfickor. En av bröstfickorna på MASCOT® Parma har en kombinerad telefon- och pennficka. Dessutom kan locket till fickan justeras så att den passar perfekt till din mobiltelefon. Fickorna har antingen täckta tryckknappar eller inga knappar eller blixtlås, och därmed repar de inte din omgivning. Detsamma gäller för själva knäppningen av rocken då alla modeller har täckta tryckknappar.