Sockor

  Vi har satt ihop ett strumpprogram för dig som gör det möjligt att välja strumpor av högsta kvalitet för varje situation. För att säkerställa komforten hela dagen måste arbetsstrumpor vara mer slitstarka, ha bättre stoppning och sitta säkrare på foten, jämfört med vanliga strumpor. Därför använder MASCOT de bästa materialen och den bästa tekniken.

  Fukttransporterande - Piktogram

  Sockor ska hantera fukten

  Dina fötter avger fukt. Det är sockornas uppgift att hantera fukten så att dina fötter inte känns våta, och som följd av det, blir kalla. Arbetsstrumpor av syntetiska material är bra på att transportera bort svett, och de torkar snabbt. Så om fukten enkelt kan komma ut ur skon, är syntetiska material ett bra val.

  Arbetsstrumpor ska reglera värmen

  Sockor med ett innehåll av ull är typiskt tjockare, och därmed varmare. Däremot har ull imponerande fukt- och temperaturreglerande egenskaper. Ullen kan också absorberas – alltså rymma – en hel del fukt, och tack vare ullens vattenavvisande yta kommer ullen inte att kännas våt mot huden. Ullen bevarar dessutom sina temperaturreglerande egenskaper även om den är våt. Tjocka sockor avlastar också vanligen fotsulorna.

  Goda råd om val av strumpor

  Medan skor/stövlar ger stöd och stabilitet, ger sockor dig god komfort för hud och fötter. Sockornas viktigaste uppgift är att reglera värmen, hantera fukten och se till att foten mår bra i skon. Komfort är viktigt när du har dina arbetsstrumpor på under 10–12 timmar om dagen.

  Välj den rätta storleken

  När man väljer skor går man ofta efter att det finns extra bra plats i skorna. När man väljer sockor bör man tänka lite tvärtom. En bra arbetssocka sitter helt tätt om foten, och den omsluter sig om fotens form med hjälp av elastiska material. Välj nästan hellre en lite för liten socka än en för stor. För om en socka sitter löst, kan den vecka sig, och då får man en socka som ger blåsor. Ta med i övervägandet att tjocka arbetsstrumpor har en tendens att bli lite lösare än tunna sockor.