Ljusbågetestade skyddskläder

  I situationer där det finns risk för exponering för elektriska ljusbågar måste ljusbågetestade arbetskläder och skyddskläder bäras. Hos MASCOT hittar du skyddskläder som är certifierade enligt standarden IEC 61482-2, som skyddar dig mot kortvarig exponering för elektriska ljusbågar.

  EN 61482-2

  Multiskyddande arbetskläder för maximal säkerhet

  Om du är på utkik efter ljusbågetestade arbetskläder kan du hos MASCOT hitta ett urval av jackor, overaller, snickarbyxor och arbetsbyxor i både traditionella och fluorescerande färger. Ljusbågetestade arbetskläder skyddar dig mot de flammor och den strålning som uppstår under en ljusbågeexplosion. MASCOT:s IEC 61482-2-certifierade arbetskläder ingår i vårt utbud av multiskyddskläder som förutom att vara ljusbågetestade även skyddar mot bland annat värme, flammor, statisk elektricitet och kemikalier. Produkterna i denna serie är utformade i särskilda tygmaterial och med speciella sömmar och fickor, för att undvika att gnistor, flammor och stänk av farliga vätskor hittar in till huden.

  Anpassa skyddskläderna efter din risknivå

  MASCOT:s sortiment av ljusbågetestade arbetskläder är testade enligt testmetod 2 (boxtestet). Kläderna är således testade mot en riktad ljusbåge på ett avgränsat område. Det innebär att produkterna inte är testade för långvarig vistelse i högriskområden. MASCOT:s urval av ljusbågetestade arbetskläder och skyddskläder lämpar sig för dig som arbetar som elektriker, i industrin eller som underhåller strömpaneler samt spännings- och fördelningsanläggningar. Arbetar du i miljöer med hög risk för längre exponering för elektriska ljusbågar så bör du använda ytterligare skydd. Vi rekommenderar att du alltid bär ljusbågetestade arbetskläder som täcker hela kroppen, som till exempel en overall eller en kombination av byxor och jacka. Komplettera gärna arbetskläderna med annan skyddsutrustning såsom hjälm, handskar och skyddsskor som är godkända för din risknivå.