Framtidens arbetskläder är här nu

  MASCOT® CUSTOMIZED branding
  Thu, 11 May 2023

  Med mer än 40 års erfarenhet av att designa och tillverka arbetskläder för hantverkare har MASCOT en unik kännedom om vad hantverkarna efterfrågar. Hög kvalitet, god komfort och funktionalitet som passar i vardagen står högst upp på listan över hantverkarnas krav på arbetskläder – både nu och i framtiden. De första produkterna i serien MASCOT® CUSTOMIZED finns nu på hyllorna där du köper dina arbetskläder.

   

  ”Vi har återigen utvecklat nya arbetskläder. Vi ville skapa världens bästa arbetskläder med ett miljövänligt fokus. Arbetskläder med extremt lång hållbarhet och med ännu större andel återvunnet material – nu ännu lättare och med ännu mer stretch”, berättar MASCOT:s vd och ägare, Michael Grosbøl, om utvecklingen av den nya serien arbetskläder.

   

  MASCOT® CUSTOMIZED

   

  Utvecklad tillsammans med hantverkare

  Med MASCOT® CUSTOMIZED får du en unik rörelsefrihet och nya innovativa funktioner. Du kan anpassa dina byxor och sätta dit hängfickor som matchar dina behov. Du kan dessutom placera hängfickorna där du vill med MASCOT:s unika Click Pocket System.

   

  MASCOT:s testanvändare har varit med i utvecklingsfasen, och deras bidrag har bland annat varit med om att säkerställa den mest optimala placeringen av fickorna, förstärkningar på de rätta ställena, extremt slitstarka knäfickor samt extra möjlighet för ventilation i byxorna och helt rätt passform.

   

  MASCOT® CUSTOMIZED

  ”Vi började som testanvändare för snart två år sedan, och nu står vi här med en komplett serie. Det har varit mycket roligt att vara med och utveckla och sätta vår prägel på något som vi använder i många timmar varenda dag. Nu kan vi säga: De har vi varit med att tillverka. Det har blivit en del av vår historia.” – Morten och Mikkel, snickare och två av MASCOT:s testanvändare.

   

  Hållbara produkter med en stor del återvunna material

  Som hantverkare vill du gärna slippa lägga tid och pengar på att byta arbetskläder ofta. MASCOT® CUSTOMIZED är lätta och behagliga som sportkläder och samtidigt innovativa och slitstarka som arbetskläder. Flera av produkterna är dessutom tillverkade med en unikt stor del återvunna material i produkternas huvudmaterial.

   

  ”Vi gör vårt bästa varje dag för att utveckla arbetskläder som håller länge. Som företag har vi en skyldighet att minska vår förbrukning och återanvända jordens resurser på ett ansvarsfullt sätt. Hållbara produkter har alltid varit en del av MASCOT:s DNA, och kommer också att vara det i framtiden. När vi skapar de produkter som kunderna önskar, som de kommer att använda om och om igen, och som dessutom håller länge, minimerar vi samtidigt den samlade resursförbrukningen i produktionen, eftersom vi med tiden tillverkar färre produkter”, säger Michael Grosbøl.

   

  MASCOT har med de många nya produkterna också utvecklat nya metervaror tillsammans med underleverantörer för att få extremt slitstarka produkter, som samtidigt innehåller en unikt stor del återvunna material i huvudmetervaran. Som något nytt är metervaran i flera av produkterna tillverkad av återvunnen polyamid – textilrester från textilproduktion.

   

  Arbetskläder i nya färger

  Hantverkare idag vill skapa ett personligt utseende, några i klassiska färger medan andra väljer nya, alternativa färger än vad som traditionellt sett används i deras bransch. Med mer än 15 olika färgkombinationer i den nya serien MASCOT® CUSTOMIZED kan hantverkaren skapa sitt eget personliga utseende.

   

  ”Jag tycker att de röda byxorna är jättesnygga. De är min nya favorit. Jag är också mycket nöjd med att de inte är bruna, även om det är den klassiska färgen för snickare.” – Mikkel, snickare och testanvändare.

   

  I den nya serien från MASCOT kan du bland annat välja mellan tvåfärgade och enfärgade byxor i bland annat höströd/grå, vinröd/grå och stenblå/mörk marinblå samt i de mer klassiska färgerna nötbrun/svart osv. Som något unikt kan du hos MASCOT dessutom fullända ditt utseende med lätta, flexibla skyddsskor i matchande färger.

   

  MASCOT® CUSTOMIZED branding