Egenskaper

Arbetskläder

MASCOT använder ett mängd olika symboler på arbetskläderna för att du ska få en snabb överblick över arbetsklädernas speciella egenskaper. Här kan du få mer information om vad de olika symbolerna innebär för dig.

Ultimate Stretch - Piktogram

Ultimate Stretch

Denna produkt är gjord av fyrvägsstretchmaterial. Stretchmaterialet är elastiskt åt alla håll, vilket ger en oöverträffad rörelsefrihet. Produkter med fyrvägsstretch är mjuka och behagliga att ha på sig och följer alla rörelser, vilket ger extra komfort under arbetsdagen.

Se produkter

Stretch Zones

Stretch Zones

Byxornas bekvämlighet är i särklass bland annat tack vare de elastiska delarna som har placerats där det finns extra behov av smidighet under en aktiv arbetsdag. Det ger en helt unik rörelsefrihet särskilt vid knäna och i ländryggen som framför allt märks i till exempel knästående positioner.

Se produkter

Andas - Piktogram

Andas

Andningsförmågan i vattentäta/vattenavvisande kläder är speciellt viktigt, när du svettas, när du arbetar i kalla omgivningar. Om du inte blir av med fukten, är det stor risk för att dina våta kläder blir kalla och du kommer till att börja frysa.

Se produkter

Fukttransporterande - Piktogram

Fukttransporterande

De flesta materialer kan uppta fukt. Men några materialer kan mera än det – nämligen transportera den vidare och bort från kroppen, så att du inte upplever ditt innerste lager som vått och kallt. Ett fukttransporterande innerste lager är helt avgörande, när du vill undvika fukt.

Se produkter

Snabbtorkande - Piktogram

Snabbtorkande

Fukttransporterande plagg måste torka snabbt, annars stannar svetten kvar på kroppen och du riskerar att frysa. Fukttransporterande och snabbtorkande plagg säkrar bästa möjliga komfort på alla aktivitetsnivåer.

Se produkter

Vindtät - Piktogram

Vindtät

När dina kläder är vindtäta är det lättare att hålla värmen. Gå efter produkter med denna symbol, när du inte vill att blåsten skall störa din komfort i vardagen.

Se produkter

Vattentät - Piktogram

Vattentät

100%. Symbolen är din säkerhet för att MASCOT inte tillåter att så mycket som en droppe tränger in. Dragkedjan är vattentät och sömmarna är tejpade på baksidan.

Se produkter

Vattenavvisande - Piktogram

Vattenavvisande

När kläderna har denna symbol, är materialet vattentätt. Däremot är det så att på vissa typer av tyg är det inte möjligt att sätta tape på baksidan av sömmarna, därför kan produkten som helhet inte betecknas som 100 % vattentät, bara vattenavvisande.

Se produkter

Isolerande - Piktogram

Isolerande

Denna symbol i plagget garanterar att du håller dig varm också i kalla omgivningar.

Se produkter

Smutsavvisande - Piktogram

Smutsavvisande

När dina fluorescerande arbetskläder ska hålla dig synlig, ska det också hållas rent. Och det är inte alltid lika enkelt. Därför erbjuder MASCOT att hålla det rent för dig. En behandling med Teflon® gör kläderna smutsavvisande och håller det synligt och säkert för lång tid framåt.

Se produkter

Ergonomisk passform - Piktogram

Ergonomisk passform

Alla MASCOTs kläder är givetvis skapade till att röra sig i. Men har du speciella behov för att dina kläder stöttar, hjälper och sitter bra i alla kroppspositioner, gå då efter den ergonomiska passformen. Då blir där god plats till att sträcka ut, sitta på knä osv.

Se produkter

Knäfickor - Piktogram

Knäfickor

Om du redan använder knäskydd så vet du själv hur viktigt det är för komforten i din arbetsdag. MASCOTs design av knäfickornas placering säkrar knäskyddet så att det sitter perfekt, varje gång du ligger på knä.

Se produkter

Hängfickor - Piktogram

Hängfickor

Ett oundvikligt verktyg till dig som använder spik, skruvar och bits. Välj t.ex. en artikel med magneter överst, så att du inte behöver gräva helt ned i fickan varje gång som du ska ha fatt i något. Hängfickorna kan också köpas separat.

Se produkter

Låg vikt - Piktogram

Låg vikt

Symbolen anger att arbetskläderna har en lägre vikt än genomsnittet. Slitstyrkan är fortfarande hög. Välj produkt med denna symbol, om du letar efter ett slitstarkt plagg i en lättare utgåva, t.ex. om du arbetar inomhus och/eller i en varm miljö.

Se produkter

Trenålssöm - Piktogram

Trenålssöm

Trenålssömmar är din garanti för hög slitstyrka. MASCOT använder dem på dina kläders mest utsatta ställen, som t.ex. på skuldror och på yttersidor och insidor av benen. Det förlänger dina kläders livslängd märkbart.

Se produkter

Reflexeffekter - Piktogram

Reflexeffekter

Små reflexeffekter runt om på dina arbetskläder kan vara avgörende för din säkerhet. Oavsett var du arbetar, vill du komma i kontakt eller i närheten av trafik. Här ökar reflexerna din chans för att synas.

Se produkter

Sömlös - Piktogram

Sömlös

Denna symbol används i plagg utan sidosömmar, huvudsakligen underkläder. Plagg utan sidosömmar är bekväma, eftersom de saknar söm eller insydda etiketter som kan skava eller irritera.

Classic passform - Piktogram

Classic passform

Välj produkter med Classic Fit-symbolen om du letar efter extra vida produkter. Produkterna med Classic Fit är de rymligaste i MASCOTs sortiment.

Modern passform - Piktogram

Modern passform

Symbolen visar att produkten har en normal passform som följer kroppens naturliga former, men inte sitter för snävt. Produkterna sitter fint och ger stor rörelsefrihet.

Slim passform - Piktogram

Slim passform

Om du tycker om produkter som sitter tätt inpå kroppen ska du välja Slim fit-produkter. Plagget följer alla kroppens rörelser.

Lady passform - Piktogram

Lady passform

Produkter med denna symbol är gjorda efter MASCOTs passform för kvinnor. Det är en behaglig och beprövad passform som sitter snyggt och ger stor rörelsefrihet.

DIAMOND fit

DIAMOND-passform

DIAMOND är en passform som passar för kvinnor. Denna passform är som huvudregel designad för kvinnor med mer än 20 centimeters skillnad mellan midje- och höftmått. Om det är mindre än 20 centimeters skillnad är det istället PEARL-passformen som passar bäst. Vi rekommenderar dock alltid att man mäter omkretsen av höft och midja och avläser den optimala storleken och passformen i storlekstabellen.

PEARL fit

PEARL-passform

PEARL är en passform som passar för kvinnor. Denna passform är som huvudregel designad för kvinnor med mindre än 20 centimeters skillnad mellan midje- och höftmått. Om det är mer än 20 centimeters skillnad är det istället DIAMOND-passformen som passar bäst. Vi rekommenderar dock alltid att man mäter omkretsen av höft och midja och avläser den optimala storleken och passformen i storlekstabellen.

Förbättrad passform - Piktogram

Förbättrad passform

Skräddarsydda höger- och vänsterstrumpor med komfortzoner.

Förstärkt häl och tå - Piktogram

Förstärkt häl och tå

Alla MASCOT:s strumpor är utrustade med ECS – Ergonomic Comfort Support. Det är en teknik som sätter extra mjuka förstärkningar i strumporna där foten har särskilt stort behov av stoppning, för komfortens skull. Till exempel, under hälen och tån eller hela foten.

Förstärkt under foten - Piktogram

Förstärkt under foten

Alla MASCOT:s strumpor är utrustade med ECS – Ergonomic Comfort Support. Det är en teknik som sätter extra mjuka förstärkningar i strumporna där foten har särskilt stort behov av stoppning, för komfortens skull. Till exempel, under hälen och tån eller hela foten.


Skor

Alla skyddsskor från MASCOT har ett antal symboler som gör att du snabbt och enkelt kan skapa dig en överblick över skornas olika funktioner och egenskaper. Mer information om vad de olika symbolerna betyder hittar du här.

Fleksibel - Piktogram

Fleksibel

Skor med den här symbolen är extremt flexibla, där skon böjs till exempel vid arbete på huk eller på knä. Det ger frihet för alla typer av rörelser under en arbetsdag. Frihet för dina fötter.

Se produkter

Vattentät - Piktogram

Vattentät

Titta efter denna symbol om du söker skor som är vattentäta. Skor med denna symbol håller dina fötter torra genom hela arbetsdagen.

Se produkter

Tåförstärkning - Piktogram

Tåförstärkning

Tåförstärkningen är en extra förstärkning i tåspetsen på skon, som ökar slitstyrkan märkbart. Detta förlänger skons livslängd. Skorna passar bra till knästående arbete.

Se produkter

Steggrepp - Piktogram

Steggrepp

Sulkant under sula förhindrar halkning på stege.

Se produkter

Ankelskydd - Piktogram

Ankelskydd

Ett specialutvecklat ankelskydd är inbyggt både på fotens ut- och insida, och det skyddar fotknölarna mot slag och tryck.

Se produkter

Olje-/bensinresistent sula - Piktogram

Olje-/bensinresistent sula

Sulan är olje- och bensinresistent samt resistent mot vissa kemikalier.

Se produkter

Metallfria skor - Piktogram

Metallfria skor

När skon är märkt med denna symbol, är det helt utan metall. Varken sula, tåhätta eller öljetter innehåller metall. Detta skodon är därför mycket användbart t.ex. på flygplatser.

Se produkter

Komposittåhätta - Piktogram

Komposittåhätta

Tåhättan skyddar tårna mot slag och tryck, och den är testad till 200 joule (EN 12568). Komposit tåhättan innehåller inte metall. Eftersom kompositen inte är termiskt ledande ger den därför komfort i kalla och varma miljöer.

Se produkter

TPU-förstärkning - Piktogram

TPU-förstärkning

TPU-förstärkningen på tåhättan är en extra påsydd förstärkning utanpå ovanlädret. Förstärkningen ökar slitstyrkan betydligt, vilket förlänger skons livslängd.

Se produkter

Stabiliserande multifunktionsskaft med stötdämpning - Piktogram

Stabiliserande multifunktionsskaft med stötdämpning

Den specialutvecklade multifunktionsskaften är gjord av styvt nylonmaterial. Skaften stabiliserar den mittersta delen av foten och bidrar till att skodonet böjer sig på rätt ställe. I denna skaft har lagts in en liten kudde av komfortskum, som är stötdämpande. Den är placerad så att hälen alltid är i kontakt med denna komfortzon, och det ger bra fotfäste i skodonet samt avlastar ryggen.

Se produkter

Textilspikskydd - Piktogram

Textilspikskydd

Skon har textilspikskydd som är tillverkat av specialfiber. Spikskyddet är certifierat enligt ISO EN 20345, och uppfyller kraven för S3-skor. Skon är mer flexibel och ger bättre skydd mot kyla och värme, vilket ger hög komfort för användaren.

Se produkter

Stålspikskydd - Piktogram

Stålspikskydd

Skons sula är försedd med en tunn platta av stål, som förhindrar att spik och vassa föremål tränger in i foten/skon. Spikskydd av stål är testat enligt EN 12568.

Se produkter

Stötabsorberande mellansula - Piktogram

Stötabsorberande mellansula

Alla MASCOTs mellantsulor (mellansulor) är stötabsorberande i hela sulan. Ger bra gångkomfort.

Se produkter

Stabiliserande multifunktionsskaft med stötdämpning - Piktogram

Non marking sula - färgar inte av

Denna symbol bör du leta efter om du vill vara helt säker på att ditt skodon inte färgar av sig på golvet och andra ytor. Skor med denna symbol är försedda med en sula av PU/PU, som inte färgar av sig.

Se produkter

Sulmaterial av PU/TPU, värmebeständig upp till 120°C - Piktogram

Sulmaterial av PU/TPU, värmebeständig upp till 120°C

Mellansulan är gjord av PU och yttersulan är gjord av TPU. Sulorna tål temperaturer upp till 120°C. TPU är ett termoplastiskt material, som har mycket hög slitstyrka. Alla MASCOTs PU/TPU-sulor är olje- och bensinresistenta.

Se produkter

Sulmaterial av PU/PU, värmebeständig upp till 140°C - Piktogram

Sulmaterial av PU/PU, värmebeständig upp till 140°C

Både mellansulan och yttersulan är tillverkad av PU, som är ett skummaterial, och mycket stöt- och halkdämpande. Sulorna tål temperaturer upp till 140 °C. Alla MASCOTs PU/PU-sulor är olje- och bensinresistenta.

Se produkter

Sulmaterial av PU/gummi, värmebeständig upp till 300°C - Piktogram

Sulmaterial av PU/gummi, värmebeständig upp till 300°C

Mellansulan är tillverkad av PU och yttersulan är tillverkad av gummi. Gummi är mycket värmebeständigt och tål temperaturer upp till 300 °C kontaktvärme. Alla MASCOTs PU/gummisulor är olje- och bensinresistenta samt resistent mot vissa kemikalier.

Se produkter

Konstruktion och tungt byggnadsarbete

Med den här symbolen hittar du solida och slitstarka skor, som passar till murare, kloakmästare, byggnadsentreprenörer eller om du arbetar med nedbrytning eller liknande yrken.

Se produkter

Byggnad - Piktogram

Hantverk och lätt byggnadsarbete

Leta efter den här symbolen om du arbetar inom hantverk och byggnadsarbete som t.ex. snickare, elektriker, målare, montör etc.

Se produkter

Industrin - Piktogram

Tung industri

Håll utkik efter den här symbolen om du arbetar med till exempel metallbearbetning, maskinproduktion eller i en smedverksamhet.

Se produkter

Service - Piktogram

Lätt industri och transport

Den här symbolen hjälper dig att hitta skor för branscher som elektronik- och montageproduktion, lager, transport och relaterade områden.

Se produkter

Livsmedel och produktion - Piktogram

Livsmedel och produktion

Titta efter denna symbol när du letar efter produkter till livsmedelsindustrin och andra branscher där god hygien och industritvätt är viktiga faktorer.

Se produkter

Buisness Casual - Piktogram

Corporate Wear

Produkter med denna symbol är passande i yrken där det är viktigt att ha en presentabel företagsimage, men där skyddsskor inte krävs.

Se produkter