Mot kemikalier

    Som anställd i byggbranschen eller industrin kan det hända att du riskerar att utsättas för stänk från flytande kemikalier. Hos MASCOT hittar du ett urval av produkter som är godkända enligt certifieringen EN 13034, som ger ett begränsat skydd mot kemikalier.

    Skydda dig mot flytande kemikalier

    Arbetskläder med skydd mot kemikalier är en god investering om du arbetar i en miljö där du kan utsättas för kemikaliestänk i små mängder. MASCOT:s arbetskläder mot kemikalier passar bra för att använda på arbetsplatser och i miljöer där det finns risk för kemikaliestänk, men där komplett kroppsskydd mot kemikalier inte är nödvändigt. Om dina skyddskläder kommer i kontakt med kemikalier är det viktigt att du omedelbart tar av dig plagget för bästa möjliga skydd av huden. Arbetskläder mot kemikalier ska alltid bytas ut om olyckan har varit framme.

    Ultimat skydd från topp till tå

    MASCOT:s urval av arbetskläder mot kemikalier har utformats med sömmarna nedåt för att minska risken att vätska och kemikalier blir kvar i plagget. Om du är ute efter bästa möjliga skydd rekommenderar vi att du använder skyddskläder som täcker hela kroppen. I MASCOT:s sortiment hittar du arbetskläder mot kemikalier, både i ett stycke och i två delar, som är certifierade enligt EN 13034. Skulle du behöva ytterligare skydd har MASCOT även arbetskläder och skyddskläder som skyddar mot statisk elektricitet, gnistor, flammor och extrem värme. Se hela urvalet av certifierade skyddskläder här på sidan eller hos din lokala MASCOT-återförsäljare.