Skyddskläder

  MASCOT har ett brett urval av skyddskläder, som håller dig säker under hela arbetsdagen. Det stora utbudet ger dig möjlighet att mixa och matcha dina hi-vis-kläder utifrån många olika faktorer, som skyddsklass, väderförhållanden, certifieringar och färg. Välj ur ett stort sortiment i fluorescerande gul, orange eller röd, enfärgat eller tvåfärgat och med reflexer med högsta reflektionsförmåga.

  MASCOT:s skyddskläder är funktionella samtidigt som de är snygga och bekväma att bära. Du behöver därför inte kompromissa med varken funktion, komfort eller design. Titta i sortimentet för att hitta skyddskläder som passar dina önskemål, krav och arbetssituation. Du kan själv sätta kraven i produktsökningen.

  Funktioner för alla slags arbetsuppgifter

  MASCOT värnar om din säkerhet och erbjuder skyddskläder för vardagens alla utmaningar. Det är viktigt att du klär dig i arbetskläder som lever upp till kraven för säkerhet, så att du är säker och synlig när du arbetar. Det gäller oavsett om du behöver regn-, vinter- eller termokläder.

  Hos MASCOT finns ett brett utbud av olika funktioner, färger och skyddsklasser som du kan anpassa efter dina behov. Det finns skyddskläder som håller dig säker, oavsett om du arbetar utomhus i alla slags väder, om du arbetar med farliga kemikalier eller om du är i nära kontakt med eld och flammor. MASCOT:s skyddskläder är bekväma och har en hög rörelsefrihet.

  EN ISO 20471

  Skyddsklasser

  MASCOT:s skyddskläder är certifierade enligt EN ISO 20471, som är en internationell standard som ställer krav på synliga arbetskläder för anställda i högriskområden. När du väljer hi-vis-kläder är det viktigt att kläderna lever upp till de krav som din arbetsplats ställer. Hos MASCOT finns tre skyddsklasser (1–3), där 3 är den högsta. Hi-vis-produkternas skyddsklass bestäms av arealen av reflexband och fluorescerande material. Vilken klass du ska välja beror på hur hög riskzon du befinner dig i. Det är möjligt att kombinera produkter i olika klasser för att uppnå en högre säkerhetsklass än en enskild produkt har. Kombinationsmöjligheterna kan du se på etiketten, på tvättanvisningen och i användarinformationen i kläderna.

  Skyddskläder som designats särskilt för kvinnor

  Arbetskläder, inklusive skyddskläder, ska vara enkla att bära, för ju bättre kläderna sitter desto högre komfort och rörelsefrihet har du. MASCOT har en softshell- och en vinterjacka med hi-vis särskilt utformade för kvinnor, som ser till att kvinnor inte behöver kompromissa med bekvämligheten när de bär skyddskläder. Båda jackorna är godkända enligt EN ISO 20471 klass 3, och är därmed ett bra val för kvinnor som behöver vara synliga och säkra under hela arbetsdagen.