Tested to Work

  Vi har alltid dig och din bransch i åtanke när vi utvecklar arbetskläder och skyddsskor. Och när vi säger att våra produkter är Tested to Work är det inte bara en svängig slogan, utan det är vår viktigaste värdering och grund för alla områden som vi arbetar inom.

  Tested to Work är en garanti för att dina produkter från MASCOT har testats innan de hamnar i dina händer. Därmed är du garanterad slitstarka och funktionella produkter, som inte har lämnats åt slumpen.


  Dina föredragna arbetskläder ska hålla länge

  Vi vill gärna producera dina favoritarbetskläder. Kläder som du vill använda om och om igen, och som lever upp till dina krav och behov på funktion och komfort. Dina favoritarbetskläder måste också ha en hög kvalitet och vara tillverkade på ett ordentligt sätt.

  Med det menar vi att dina arbetskläder har tillverkats med bästa möjliga användning av resurserna och minsta möjliga mängd avfall och utsläpp. De ska givetvis även hålla länge. Vårt mål är att alla våra produkter ska bli någons favoritarbetskläder, som används så mycket och så länge som möjligt. Det är därför som Tested to Work är så viktigt för oss!

  Att skapa hållbara produkter är att ta ansvar

  När nya produkter av hög kvalitet ska ut på marknaden föregås detta av en omfattande utvecklingsprocess. Alla tygtyper och produkter är resultatet av många månaders utveckling med att optimera de egenskaper som passar dina behov. Hög slitstyrka, låg vikt och ULTIMATE STRETCH är några av de egenskaper som vi arbetar med att implementera i våra produkter.

  Testa, testa och testa igen

  MASCOT:s erfarna textilexperter testar materialtyper och gör finjusteringar löpande, och vi testar om och om igen mellan varje utvecklingssteg. Det sker bland annat genom användning ute hos hantverkarna, där vi har skapat ett stort nätverk av testpersoner från olika yrkesgrupper. Och vi är nöjda först när våra testpersoner är nöjda med produkterna.

  Dessutom utför vi omfattande laboratorietester och kvalitetskontroller i vårt eget laboratorium där vi har maskiner för att utföra standardiserade tester enligt flera olika europeiska standarder, bland annat för slitstyrka, rivstyrka, vattenpelartryck och andningsbarhet. Den kontinuerliga jakten på de bästa materialegenskaperna gör att du får tillgång till unika tygtyper som inte finns någon annanstans.

  Lång hållbarhet minimerar den totala användningen av resurser

  När du köper arbetskläder från MASCOT får du mer värde för pengarna. Alla våra produkter har gått igenom vårt testcenter och har testats enligt våra Tested to Work-principer. Det ger slitstarka produkter med lång livslängd, vilket inte bara är en fördel i ditt arbete och för din plånbok, utan också för miljön eftersom det inte behöver tillverkas nya arbetskläder så ofta.

  Kläder, oavsett märke, har en stor påverkan på klimatet. Man måste utvinna massor av råvaror (polyester är till exempel tillverkat av fossila bränslen, och det behövs en hel del vatten för att odla bomull) och använda energi för färgning, transport och produktion.

  Därför är det viktigt att kläderna som framställs används under så lång tid som möjligt, eftersom det framför allt är tillverkningen som kräver en stor mängd energi. Ju längre vi kan använda våra kläder innan vi köper nya, desto längre tid går det innan den tunga processen med den stora energiförbrukningen måste påbörjas igen. Med andra ord: Det totala koldioxidavtrycket från dina arbetskläder blir mycket mindre över tid, eftersom kläderna håller längre.

  Vår Tested to Work-strategi är ett viktigt led i den minskade klimatpåverkningen för våra produkter. Alla våra metervaror har valts ut för bestämda användarsituationer och är testade för att kunna hålla för det slitage som arbetskläderna utsätts för.