EN 343

EN 343

MASCOTs produkter, certifierade enligt EN 343, skyddar mot väder och vind. Standarden specificerar minimivärdet för arbetskläder som kan användas i alla väder.

När man arbetar utomhus i alla väder måste arbetskläderna ge et optimalt skydd mot väder och vind. Arbetskläder certifierade enligt EN 343 skyddar mot regn och snö, låter huden andas och släpper ut fukt och svett från kroppen.

EN 343-certifierade arbetskläder testas för att tåla ett stort vattenpelartryck och sin förmåga att leda bort svett från kroppen. Arbetskläder som används i alla slags väder ska inte bara hålla användaren torr utan också klara av en hård arbetsdag. Därför är materialet i produkterna med 343-certifiering också testade gällande slitstyrka. De testas också för sin stretchförmåga: De olika skikten i produkten testas på sin förmåga att upprätthålla passformen vid upprepat bruk. Arbetskläder certifierade enligt EN 343 har med andra ord testats för att klara av arbetsdagens utmaningar oavsett väder.

Produkter ()

EN 343 är en europeisk standard för skyddskläder och sätter miniminivåer för skydd mot regn och vind. Två variabler utgör och sätter standarden för EN 343. Den första variabeln anger till vilken grad materialet är vattentätt, och den andra variabeln anger materialets förmåga att leda bort fukt och svett från kroppen. De båda variablernas värden anges i skalor från 1 till 3, där 3 anger högsta klass - det vill säga att materialet ger användaren det högt skydd.

Regnkläder - Man - MASCOT® AQUA

MASCOT rekommenderar att du väljer arbetskläder efter avsedd funktion och arbetsuppgift. MASCOT har ett brett utbud av produkter med certifieringen EN 343, så du kan välja skydd efter vad som passar just ditt behov bäst. För att ge arbetskläderna en längre livslängd rekommenderas att man förvarar plaggen torrt och med god ventilation när de inte används. MASCOT rekommenderar att du regelbundet kontrollerar dina arbetskläder för slitage i syfte att upprätthålla optimalt skydd och optimal funktion.