EN ISO 11611

  EN ISO 11611 beskriver minimikravet för arbetskläder som skyddar användaren i samband med svetsarbeten eller arbeten med liknande risker.

  EN ISO 11611

  Skyddskläder med EN ISO 11611-certifiering ska skydda användaren mot gnistor och kortvarig kontakt med eld, samt minimera risken för elektriska stötar vid kortvarig och tillfällig kontakt med elektroniska ledare. För ett optimalt skydd ska arbetskläderna täcka hela kroppen. Detta uppnås vid bruk av både jacka och tillhörande byxor. Vid svetsning med större gnistbildning rekommenderas ytterligare skydd för huvud, händer och på plaggets framsida. För att undvika att gnistor fastnar har skyddskläder med EN ISO 11611-certifiering ett minimalt antal fickor och andra detaljer där gnistor kan fastna.

  EN ISO 11611 - kl. 1
  EN ISO 11611 - kl. 2
  Skydd vid mindre riskfyllda svetstekniker och situationer med mindre risk för gnistor och strålningsvärme. Skydd för mer riskfyllda situationer där risken för gnistor och strålningsvärme är mycket större.

  MASCOT rekommenderar att du kontrollerar dina skyddskläder regelbundet för att upprätthålla ett optimalt skydd. Smuts och fukt påverkar säkerheten i dina arbetskläder. Den elisolerande effekten i produkten försvagas av svett och smuts. Att bära lämpliga och välfungerande arbetskläder med exempelvis EN ISO 11611-certifiering är viktigt för din säkerhet. När dina skyddskläder har utsatts för eld eller andra påfrestningar rekommenderas en grundlig kontroll och eventuellt byte av plagget. På så sätt prioriterar du din säkerhet.