Dyneema®

  Dyneema® är en mycket hållbar fiber, som används i många branscher där extrem styrka är avgörande. Nu läggs MASCOT:s nyutvecklade knäfickor till i listan över produkter som får en unik hållbarhet med Dyneema®.

  Dyneema® logo

  Dyneema®, en fiber som är starkare än stål

  Dyneema®, the world’s strongest fibre™, kombinerar hög slitstyrka med en låg vikt. Egenskaper som är viktiga för arbetskläder, där komforten måste prioriteras och där hållbarheten är en självklarhet.

  Allt är naturligt med Dyneema®

  Dyneema® är en ultrastretchig fiber med låg vikt. Dyneema®-fibern finns i både vitt och svart. Den svarta färgen är integrerad i fibern och inte bara tillförd som ett ytskikt där produkten är mest utsatt för slitage. Material som har utvecklats i den svarta Dyneema®-fibern kommer därför att bibehålla färgen, även efter många timmars användning.

  En särskild kombination ger extrem slitstyrka

  Egenskaper som stretch, hög slitstyrka och en låg vikt är särskilt viktiga för arbetskläder. Produkter som har utvecklats i en fiber som ökar rörelsefriheten och bibehåller den unika höga slitstyrkan, är att föredra i arbetskläder som används många timmar varje dag. Användaren ska kunna lita på att arbetskläderna håller. Rörelsefriheten får inte bli begränsad, materialet och funktionerna ska inte irritera användaren, och produkten ska kunna hålla för många timmars arbete, bland annat på knäna.

  Dyneema® är en fiber som klarar dessa utmaningar, och därför är materialet i MASCOT:s nya knäfickor utvecklat i en särskild sammansättning med Dyneema®, CORDURA® och Kevlar®, som ökar slitstyrkan och tar den till en ny nivå. Dessutom är knäfickan tillverkad med stretch, så att användarens rörlighet inte begränsas.

  Du hittar MASCOT:s knäfickor med den särskilda kombinationen av CORDURA®, Kevlar® och Dyneema® på två par byxor och ett par knickers i serien MASCOT® ADVANCED.

  De enastående egenskaperna hos Dyneema® gör den särskilt värdefull i bland annat:

  • Fiskelinor
  • Skärsäkra handskar
  • Trossar till skepp
  • Lastpallnät till luftfrakt.

  Nu kan du även hitta Dyneema® i utvalda knäfickor från MASCOT.

  Dyneema® och Dyneema®, the world’s strongest fiber™ är registrerade varumärken hos DSM. Användning av dessa varumärken är olaglig såvida den inte har godkänts.