S3 Skor

  I denna skyddsklass hittar du skor och stövlar i olika material, bredder och färger samt särskilda dammodeller. Oavsett om du föredrar traditionell stängning med skosnören eller innovativ stängning med Boa®-systemet så kan du hitta båda sorterna i skyddsklass S3.

  Skyddsklass S3

  Maximalt skydd för dina fötter

  En stor del av MASCOT:s skyddsskor tillhör skyddsklass S3. Med skyddsskor från denna skyddsklass får du maximalt skydd samtidigt som skorna ger dig god komfort. Alla skyddsskor och -stövlar i skyddsklass S3 är godkända enligt standarden EN ISO 20345:2011. Skorna har bland andra skyddsdetaljer även spiktrampskydd som skyddar mot vassa föremål på underlaget samt tåhätta för att på bästa möjliga sätt skydda dina tår mot tappade föremål och slag. I skyddsklass S3 får du liksom i klass S1P en olje- och bensinbeständig sula, och alla skor i klassen har ett effektivt halkskydd och är antistatiska och andningsbara. Med andra ord: ett komplett skydd.

  Aluminiumtåhätta - Piktogram

  Vattenavvisande i de mest extrema miljöer

  Det som skiljer skyddsklasserna S1P och S3 från varann är att skorna och stövlarna i S3-klassen är vattenavvisande. Dessa skor och stövlar lämpar sig därför särskilt väl för dig som arbetar utomhus och för dig som behöver en extra robust sko som även håller regn och snö ute. I den här skyddsklassen hittar du bland annat robusta och slitstarka skor särskilt anpassade för användning inom industrin. Skorna i skyddsklass S3 lämpar sig även väl för dig som arbetar som byggmästare eller med tyngre byggarbete, som till exempel murare eller avloppsanläggare. Om du är ute efter en lättare sko i textil, eller ett par luftiga sandaler, ska du hålla utkik efter skorna i skyddsklass S1P.