Urladdning av statisk elektricitet (ESD) Skyddsskor

  Du hittar ESD-godkända skyddsskor i flera av MASCOT:s skoserier. Alla MASCOT:s ESD-godkända skyddsskor, –stövlar och -sandaler är godkända enligt gällande ESD-standard.

  Urladdning av statisk elektricitet (ESD)

  Undvik statisk elektricitet

  ESD står för ”Electrostatic Discharge” och innebär avledning av statisk elektricitet. Statisk elektricitet uppstår när två ämnen med olika elektriska laddningar kommer i kontakt med varandra. I en del branscher finns det krav på att vissa områden är ESD-säkrade för att skydda elektriska komponenter och utrustning. Människokroppen är starkt elektriskt ledande. Därför är det lätt att statisk elektricitet uppstår från dig, när du går på golvet på din arbetsplats eller när du vidrör möbler och verktyg. I många fall kan komponenter skadas av minimala spänningsnivåer som människan inte känner av. För att undvika elektriska skador är det därför nödvändigt att använda ESD-godkända arbetskläder och skyddsskor.

  Hitta rätt skyddsskor för din arbetsmiljö

  Hos MASCOT hittar du ett stort urval av ESD-godkända skyddsskor. Den här typen av skyddsskor skyddar komponenter och produkter, samtidigt som dess antistatiska egenskaper skyddar dig mot stötar. ESD-godkända skyddsskor passar särskilt bra för arbetsområden där statisk elektricitet kan uppstå genom gnidningar eller från damm, och där elektroniska produkter och utrustning behöver skyddas. ESD-godkända skyddsskor är därför särskilt relevanta för dig som arbetar med att montera, reparera, underhålla eller tillverka elektronik. Förutsatt att golv och möbler uppfyller ESD-kraven avleder de ESD-godkända skorna användaren enligt standarden EN 61340.