Oljeriggar och vindindustri

  Om du arbetar inom oljerigg- och vindindustrin är det viktigt att du har rätt kläder för att utföra arbetet. MASCOT har ett stort urval av skyddskläder och -skor som är utvecklade specifikt för din bransch. Du hittar bland annat kläder till montering, underhåll och produktion av vindkraftverk Dessutom finns det vind- och vattentäta arbetskläder för de dagar då arbetet sker utomhus i skiftande väderförhållanden.

  Maximal synlighet

  Inom oljerigg- och vindindustrin är det extra viktigt med hög synlighet och säkerhet. Därför har vi ett stort utbud av arbetskläder med hi-vis som är godkända enligt 20471. När du bär rätt skyddskläder kan du koncentrera dig på ditt arbete, oavsett om du arbetar med montering på en borrplattform eller med att transportera vindkraftverk.

  EN 61482-2

  För oljerigg- och vindindustrin finns även arbetskläder som är certifierade enligt IEC-61482-2. Arbetskläderna med denna certifiering skyddar mot termiska faror från elektriska ljusbågar. Det är särskilt viktigt för dig som arbetar med montering eller underhåll av vindkraftverk att vara klädd i brandsäkra arbetskläder som skyddar mot ljusbågar. Kläder i flera lager och extra skyddsutrustning (handskar, hjälm, etc.) hjälper till att öka säkerheten ännu mer.

  Skyddsskor

  Hos MASCOT hittar du även skyddsskor för anställda inom oljerigg- och vindindustrin. Det finns tåliga, robusta skyddsskor i skinn som passar till krävande miljöer. Välj mellan stövlar, stövletter och skyddsskor utefter ditt eget behov.