CORDURA®

  MASCOT använder framför allt CORDURA® för områden som är särskilt utsatta. Dessa inkluderar exempelvis knäfickor, tumstocksfickor och hängfickor, som alla utsätts för hårt slitage och frekvent användning. CORDURA® ger arbetskläder som arbetsbyxor en längre hållbarhet.

  CORDURA® logo
  • 10 gånger starkare än bomull
  • 3 gånger starkare än vanlig polyester
  • 2 gånger starkare än vanlig nylon

  Det är mycket viktigt att MASCOTs arbetskläder håller länge, för det gör MASCOTs arbetskläder till en bra affär för både de som använder kläderna och deras arbetsgivare. Ett sätt att säkra bra slitstyrka är att använda CORDURA®-förstärkning. CORDURA® är nämligen en av de avgörande faktorerna till att slitstyrkan i arbetsbyxor, arbetsjackor och andra arbetskläder från MASCOT är i en klass för sig. CORDURA® är mycket starkare än andra tyger, och MASCOT använder det som förstärkning på ställen där plagget ofta kommer i kontakt med händer, verktyg eller golv. Några exempel är fickornas kanter och bottnar samt på knän. Genom att välja produkter med CORDURA® försäkrar du att dina arbetsbyxor och -jackor håller längre.

  För företaget bakom CORDURA® är hållbarhet ingenting nytt – det har alltid varit en del av företagets DNA. Detta är också orsaken till att MASCOT använder sig av materialet. MASCOTs arbetskläder som är tillverkade med CORDURA® håller länge, även under hård regelbunden användning. Hållbara arbetskläder med hög slitstyrka behöver inte bytas ut lika ofta, vilket också är bra för miljön, eftersom det minskar avfallet. CORDURA® försöker hela tiden öka användbarheten och hållbarheten i sina textilmaterial, med dig och miljön i fokus.