Lätt industri och transport

  MASCOT har ett stort utbud av arbetskläder och skyddsskor för branscher inom lätt industri och transport. Här hittar du bland annat arbetskläder och arbetsskor till chaufförer, montörer, lager- och produktionspersonal. Alla arbetskläder har enkla och smarta detaljer och erbjuder optimalt skydd. Slitstyrka och funktionalitet är särskilt viktiga faktorer.

  LagerarbetareTruckförareChaufför

  Arbetskläderna för lätt industri och transport har färre fickor och detaljer än många andra yrkesområden. Detta beror delvis på att det inte finns ett lika stort behov av att sätta verktyg i fickorna, och eftersom det finns en risk att fickor och föremål kan fastna i t.ex. maskiner. Du kan även hitta arbetskläder i tunnare tygmaterial med en låg vikt. Lätta kläder är en nödvändighet när man arbetar i högre temperaturer, som vid stora industrimaskiner eller på ett lager.

  MASCOTS produkter för produktionsföretag har dolda knappar och dragkedjor, så att de inte repar och skrapar omgivningen.

  Slitstarka arbetskläder

  Produkterna som vi utvecklat för lätt industri och transport är tillverkade av slitstarka material. Oavsett om du väljer arbetsbyxor i 100 % stretch, twill eller stretchtwill så får du en slitstark produkt som håller länge trots upprepad användning och tvätt. En del av produkterna tål även industritvätt.

  Arbetsskor utan skydd

  Det är viktigt att dina skor matchar dina arbetsförhållanden. Därför erbjuder vi även skor för lätt industri och transport. Här hittar du både sandaler, skor, stövlar, träskor samt PU-stövlar/gummistövlar med fokus på säkerhet och komfort. Du kan även välja efter andra egenskaper, t.ex. skor som är vattenavvisande, stötdämpande, halksäkra och ESD-godkända.