ProWash®

  ProWash® är MASCOT:s beteckning på produkter som tål industritvätt och -torkning. Om MASCOT anger att produkten tål industritvätt innebär det att vi har testat produktens förmåga att hålla formen, sömmarnas motståndskraft, materialets styrka, risk att krympa och eventuellt om färgen ändras eller avfärgas. ProWash® är därför ett riktmärke när du letar efter produkter som tål industritvätt.

  I MASCOT:s sortiment finns produkter som är testade enligt metoderna i EN ISO 15797 och som kan tvättas i max. 85 grader. Dessutom finns produkter som tål industritvätt och som kan tvättas i max. 60 grader.

  ProWash® - EN ISO 15797

  I MASCOT:s sortiment finns ett brett utbud av produkter som är testade enligt metoderna i EN ISO 15797. Det innebär att de klarar industritvätt i maximalt 85 grader och efterföljande industritorkning. Utvalda produkter från MASCOT tål att tvättas vid högre temperaturer.

  Testmetoden (EN ISO 15797) innehåller inga krav, men ger en indikation på hur väl produkterna bör klara sig i industritvätten. Det finns olika testmetoder inom EN ISO 15797. De produkter från MASCOT som har testats enligt EN ISO 15797, har testats enligt en eller flera av följande metoder: 8B, 6A och 6B.

  ProWash®

  I MASCOT:s sortiment finns även arbetskläder som tål industritvätt vid maskintvätt i 60 grader. När MASCOT märker produkterna med ProWash® visar det att produkterna är hållbara, slitstarka och behåller sin form och färg även efter upprepad industritvätt.