Få dina arbetskläder att hålla längre

Vi ser gärna att dina arbetskläder från MASCOT är dina favoriter, som du använder om och om igen. Därför är det också viktigt att dina arbetskläder är slitstarka, så att de håller för upprepad användning. Vi använder därför alltid slitstarka tyger, extra förstärkningar och god passform när vi utvecklar produkter.

Använd dina kläder om och om igen

I många år har köp av nya förbrukningsprodukter ofta varit billigare än att reparera dem, och det gäller allt från kläder till brödrostar. Men världens resurser är begränsade, och vi kan hjälpa till genom att använda produkterna tills de till slut förlorar sin funktion. Det kan därför också vara bra att göra mindre reparationer, t.ex. sy på en knapp igen, för att minska förbrukningen på lång sikt.

Långvarig användning och återanvändning av kläder att viktiga element i vår framtida förbrukning.
När du är färdig med att använda kläderna kan du hjälpa dem vidare på bästa sätt genom att sortera dem korrekt i återvinningen. Vi på MASCOT gör vad vi kan för att hitta sätt att återanvända textiler.

Om ditt företag har många använda kläder från MASCOT som ni vill återanvända på bästa sätt, kan ni kontakta oss.

Tvätta och ta hand om dina arbetskläder med omtanke

Ett sätt att få dina kläder att hålla längre är att tvätta och ta hand om dem enligt anvisningarna.

Här är några råd som du kan använda som riktlinjer.

  • Följ alltid produktens tvättanvisningar och tvätta dem aldrig varmare än vad som anges.
  • Stäng alla blixtlås innan du tvättar produkten. På så sätt undviker du onödigt slitage från blixtlåsets tänder mot tyget, och det får även blixtlåset att hålla längre.
  • Vattentäta produkter ska helst inte centrifugeras, då det påverkar vattentätheten.
  • Tvätta liknande färger tillsammans. Framför allt ska du vara uppmärksam på fluorescerande färger, eftersom färgernas synlighet påverkar din säkerhet.

 

Det är naturligtvis också energisparande att tvätta med omtanke. Fyll maskinen, tvätta inte varmare än nödvändigt och välj det ekologiska tvättprogrammet.