Tung industri

  Om du arbetar som svetsare, smed eller maskinist behöver du speciella arbetskläder så att du kan känna dig trygg när du utför ditt arbete. MASCOT har ett stort urval av arbetskläder och skyddsskor för branscher inom tung industri, även kallad järn- och stålindustri.

  SmedSvetsareIndustritekniker

  Säkerhet, slitstyrka och komfort är viktigt faktorer när det kommer till arbetskläder för tung industri Arbetskläderna har ofta få fickor och detaljer eftersom det finns en risk att de kan fastna i maskiner. Här hittar du arbetskläder i lättare tygmaterial, som är bekväma när man arbetar inomhus i varma omgivningar eller bland stora industrimaskiner. MASCOTS arbetskläder för tung industri har olika typer av tyg med speciella egenskaper som är perfekta för arbete inom tung industri. Här kan du hitta arbetskläder i ren bomull, produkter i en fin grövre struktur och med en mer klassisk twillväv. En stor del av MASCOTS sortiment för tung industri tål dessutom industritvätt.

  EN ISO 11611

  Hos MASCOT hittar du även arbetskläder som är certifierade enligt EN ISO 11611. Arbetskläder med denna certifiering skyddar dig vid kortvarig svetsning eller liknande processer med motsvarande risk. Skyddskläder som är certifierade enligt EN ISO 11611 skyddar dig mot gnistor och kortvarig kontakt med eld. Vid svetsning, där det förekommer större gnistor, är det även viktigt att du skyddar huvudet, händerna och klädernas framsida.

  Skyddsskor (låga)

  Hos MASCOT hittar du även skyddsskor för anställda inom tung industri, som också kallas järn- och stålindustri. Vi erbjuder skyddsskor och -stövlar där sulmaterialet är speciellt utvecklat för krävande miljöer och värmebeständigt upp till 300 °C kontaktvärme.