MASCOT® FOOTWEAR COVER

MASCOT® FOOTWEAR COVER är en serie med PU-stövlar som riktar sig till livsmedelsindustrin och andra branscher där god hygien och tvättbarhet (hem- och industritvätt) står i fokus.

I MASCOT® FOOTWEAR COVER hittar du robusta och slitstarka stövlar som samtidigt erbjuder god komfort. Liksom i MASCOTs återstående sortiment av skyddsskor har stövlarna i serien bästa halkskydd, då alla produkter i denna serie har sulor med testat halkskydd för både lutande och hala ytor (SRCRC).

Filter
Produkttyper
Färger
Egenskaper
Certifieringar
Storlekar
Användar
Serier
Produkter (3)
F0850-703
MASCOT® FOOTWEAR COVER
3 Färger
  • Jämför
  • Lägg till favoritlista
  • Quick View
NY
F0851-703
MASCOT® FOOTWEAR COVER
vit
  • Jämför
  • Lägg till favoritlista
  • Quick View
NY
F0852-703
MASCOT® FOOTWEAR COVER
2 Färger
  • Jämför
  • Lägg till favoritlista
  • Quick View
NY
Detalj - MASCOT® FOOTWEAR COVER

Tvättbarhet och god hygien

Stövlarna i MASCOT® FOOTWEAR COVER är vattentäta vilket medför att de är enkla att göra rent från smuts och bakterier. Detta gör stövlarna särskilt lämpade för områden där god hygien står i fokus. För att förhindra spridning av bakterier är stövlarnas häl konstruerad så att det är lätt att kliva ur stöveln utan hjälp av händerna. Det betyder att du håller händerna borta från det område, där det potentiellt finns en större mängd bakterier som kan överföras till andra delar av dina kläder.

PU-stövlarna i MASCOT® FOOTWEAR COVER är dessutom lämpade för tvättavtal, då de är förberedda för högfrekvenschip (HF-chip). Detta chip kan lagra data om ägaren till stövlarna och tvättprocesserna. HF-chippet kan sättas in av MASCOT eller tvättinrättningen.
Stövlarna i serien tål tvätt i 40 °C. När stövlarna tvättas i denna temperatur aktiveras en bakteriedödande effekt i industritvättens tvål. Därmed bekämpas bakterieutvecklingen.

Välj stövlar som passar till ditt arbete

I MASCOT® FOOTWEAR COVER hittar du stövlar i tre olika färger: vit (06), svart (09) och mörk oliv (19). Stövlarna finns endast i en skafthöjd, men om du vill justera höjden och anpassa stöveln efter individuella behov kan skaftet fällas ner så att höjden på stöveln kan justeras.

PU-stövlar - MASCOT® FOOTWEAR COVER

Olika skyddsklasser att välja mellan

I MASCOT® FOOTWEAR COVER-serien hittar du stövlar som är certifierade enligt den europeiska standarden för skor utan tåhätta, men för professionellt bruk enligt EN ISO 20347 eller EN ISO 20345 – den europeiska standarden för skyddsskor.

Skyddsnivån kan hjälpa dig i valet av stövel. Om du som användare inte behöver tåhätta och spiktrampskydd men vill att skorna ska vara antistatiska och ha en stötdämpande sula kan du med fördel välja stövlar godkända enligt EN ISO 20347, klass O4. Om du behöver tåhätta kan du välja skyddsstövlar godkända enligt EN ISO 20345, skyddsklass S4 eller S5. Skillnaden mellan de två skyddsklasserna är att skorna, godkända enligt skyddsklass S5, också har spiktrampskydd.