Så här ansöker du

  Här får du först lite praktisk information till din ansökan om en av MASCOT:s lediga tjänster. Sedan kommer några allmänna tips till ansökan.

  Vi mottar inte längre ansökningar via e-post eller brev utan endast via vårt elektroniska rekryteringssystem. Det gör vi för att se till att vi upprätthåller persondatalagstiftningen.

  På vår webbplats under Lediga tjänster hittar du lediga ställningar och skickar ansökan via länken i annonsen.

  Om du vill skicka en allmän ansökan kan du även göra det här. Välj Logga in, ny användare och välj ett användarnamn och lösenord. Välj Godkänn och fyll i dina uppgifter på följande sida. Du kan nöja dig med att skicka ditt cv och behöver därför inte fylla i alla fälten om erfarenhet osv. När du är färdig trycker du på Spara. Hädanefter kan du alltid logga in igen och ändra dina uppgifter.

  Praktisk information

  • Referenser:
   Referenser och bedömningar från de sökandes tidigare arbetsgivare bidrar ofta med nyttig och nödvändig information. Om det finns ett ömsesidigt intresse av att etablera ett anställningsförhållande ber vi de sökande om tillåtelse att kontakta tidigare chefer.
  • Kontaktadress:
   Du kommer att uppmanas att registrera en e-postadress. Då den här adressen kommer att användas för framtida kontakt med dig rekommenderar vi att du använder en privat e-postadress.
  • Bifogade filer:
   När du upprättar en elektronisk ansökan kan du ladda upp filer i systemet. Filerna bör vara i formaten pdf, jpg eller Microsoft Word-dokument.
  • Redigering, uppdatering eller borttagning av uppgifter
   Du kan när som helst gå igenom, redigera, uppdatera eller ta bort uppgifter genom att logga in till vårt system.

  Tips till ansökningen

  • Var väl förberedd
   Se till att lära känna företaget innan du skickar ansökan – både för din egen och för vår skull. Det gör din ansökan mer trovärdig och ökar chanserna att komma i betraktande. Vår webbplats är ett bra ställe att börja på.
  • Skriv kort och koncist
   Vi mottar i regel många ansökningar till utannonserade ställningar. Därför gäller det för dig att få igenom ditt budskap snabbt och precist. Själva ansökan bör inte fylla mer än en sida. Vi vill gärna snabbt kunna skapa oss en bild av vem du är. Skriv lättförståeligt: Se upp med förkortningar och tekniskt språk – det är vanligtvis inte ingenjörer eller programmerare som läser ditt cv.
  • Skriv en personlig ansökan
   Försök att gå utanför standarden för ansökningar. Ge ansökan en personlig prägel så att den skiljer sig från mängden och visar vem DU är. Var trogen din stil och ditt sätt att göra saker på, både i språk och i form. Se ditt cv som ett ”levande dokument” och anpassa det efter jobbet du söker.
  • Varför bör vi välja dig?
   Berätta i ansökan om varför du söker ställningen, vad du kan erbjuda och vad DIN vision för jobbet är. Vi ser gärna att du brinner för ställningen och att det är just dig vi har användning för. Leta fram all din kompetens: Gör till exempel en ”bruttolista”.
  • Ladda upp relevanta bilagor
   I annonserna kommer det ofta att stå vilka saker som ska skickas med ansökan. Ladda upp bilagor som är relevanta för ställningen – och bara dem. Om vi skulle sakna något kommer vi att be om det vid en eventuell intervju.
  • Hur väl matchar du kraven i annonsen?
   En bra ansökan förhåller sig aktivt och konkret till de krav som ställs. Undvik att upprepa innehållet i cv:t, men välj ut en eller två relevanta erfarenheter enligt kraven i annonsen. Argumentera för dina val: Många jobbyten innebär inte nödvändigtvis att du flyttar runt för ofta – argumentera för det!
  • Gå igenom ansökan innan du skickar den
   Gå alltid igenom ansökan en sista gång så att du undviker felaktiga uppgifter, stavfel eller liknande. Ett fel i en annars perfekt ansökan kan vara irriterande. Ta hjälp av ditt nätverk: Låt andra korrekturläsa och bedöma utformningen av cv:t.
  • Håll alla tidsgränser
   Kort och gott: sök innan tidsfristen går ut – och gärna i god tid innan, eftersom vi ofta börjar titta igenom ansökningarna innan ansökningsfristen har löpt ut. Ange också datum i ansökan. Om du skulle behöva ändra något i cv:t kan du alltid korrigera ansökan fortlöpande.