OEKO-TEX® STANDARD 100

  Genom att välja produkter från MASCOT med OEKO-TEX® STANDARD 100-märket säkerställer du att dina arbetskläder har kontrollerats för hälsofarliga ämnen.

  OEKO-TEX®-märkningen är din garanti för att produkten har kontrollerats för hälsofarliga ämnen. OEKO-TEX® STANDARD 100 är ett internationellt erkänt certifieringssystem, samt världens ledande hälsomärkning för textilier. OEKO-TEX®-märket är din garanti för att produkten har testats och godkänts gällande hälsofarliga eller förmodat hälsoskadliga kemikalier och färgämnen.

  OEKO-TEX® STANDARD 100 - logo

  OEKO-TEX® är en hjälp till användare och konsumenter för att skydda sig mot hälsofarligt och skadligt innehåll i textilvaror . OEKO-TEX® ställer höga krav på de produkter som får bära märket – strängare krav än vad som fastställts i lag. Märkningen av produkterna föregås av tester och godkännanden av en oberoende part, och omfattar alla material som används i produkten. Således är det inte bara textilier utan också ditsatta etiketter och tillbehör såsom blixtlås och fyllningsmaterial som innefattas av testen.

  MASCOT prioriterar användarens hälsa. Det arbete vi gör för din hälsa dokumenteras via OEKO-TEX®-certifikatet, som utfärdas av ett oberoende institut. Alla våra tyger provas årligen när certifikatet ska förnyas. Etiketten "TRYGG TEXTIL - Testad för hälsofarliga ämnen enligt OEKO-TEX® STANDARD 100" är en garanti för hälsocertifierade produkter. Titta alltid efter OEKO-TEX® när du ska köpa textilier.

  Se vårt OEKO-TEX®-certifikat

  Tvätta alltid kläderna innan du använder dem första gången, detta så att eventuellt överflödig färg kan tvättas bort.