Laboratorietester

    När MASCOT letar och väljer ut metervaror till nya produkter görs det med grund i ett omfattande analysarbete. Materialen väljs ut för bestämda användningssituationer när deras egenskaper lever upp till kraven hos MASCOT och målgruppen.

    Man - Laboratorietester - MASCOT

    MASCOT har egna laboratorier i både Danmark och Vietnam. Här utförs mekanisk och kemisk provning på flera standardiserade maskiner för att säkerställa en hög kvalitet på produkternas slitstyrka, råvarans riv- och brottstyrka, färgäkthet, krympmån, formstabilitet och vikt. På samma sätt provas hur svett påverkar färgerna i kläderna och hur mycket påverkan kläderna klarar innan de börjar ludda av sig. Maskinerna går dag och natt, året runt.

    Kvinna - Laboratorietester - MASCOT® WORKWEAR

    Provningen utförs enligt internationella standarder så att provresultaten kan jämföras direkt med leverantörers resultat. MASCOT provar också fortlöpande äldre tygkvaliteter. Det tas stickprover på alla leveransen så att vi vet att de höga kvalitetskraven hela tiden upprätthålls. Det är också vad TESTED TO WORK handlar om.