Arbete knästående

utan besvär
Byxor med knäfickor - 2015
Den 18 Februari 2015
Är du en av dem som ibland arbetar knästående? Då är ett extra skydd för knäna nödvändigt.

Det skyddet får du från MASCOT på mer än ett sätt. Med otaliga funktioner på arbetsbyxorna och med certifierade knäskydd får du ett samlat paket som ger ett behagligt och framförallt en säker arbetsmiljö vid knästående arbete.

Knäskydd - 2015 Press

MASCOT® Waterloo knäskydd av Evazote®-skum är ergonomiskt utformade och kan användas i alla MASCOT:s byxor med knäfickor. De har en bra bredd och en avlång form, som kan kortas av (är förberett på knäskyddet och kan enkelt klippas av), om knäskydden ska användas i små knäskyddsfickor. MASCOT® Waterloo är certifierat enligt EN 14404, typ 2, klass 1, som är normen för Knäskydd för arbete i knästående position.

För att du ska kunna utnyttja dina knäskydd till fullo så ska du dock ha byxor med rätt passform Knäskydden får inte störa dig när du går och står. I gengäld ska de genast vara placerade på korrekt plats när du går ned på knä. Bland annat därför är det avgörande att du väljer byxor i korrekt längd (och midja). Hos MASCOT har du möjligheten att välja mellan olika byxlängder och för varje modell och storlek är knäskyddets placering unik. Därför kan du med MASCOT-byxor vara säker på att knäts skyddszon alltid är där knät är. Så är inte fallet om du köper för långa byxor och lägger upp dem. Använd t.ex. MASCOT:s måttabell som hjälp till att hitta rätt storlek.

När du har mycket knästående arbete är byxornas ergonomi helt avgörande. Välj byxor med ergonomiskt formad linning och ergonomiskt designade ben, om du vill vara säker på att byxorna samtidigt ger bra rörelsefrihet och stöttar dig i alla rörelser. Dessutom gör en särskild utformning av knäpartiet att det inte samlas en mängd tyg, när du står på knä. I de allra flesta MASCOT-byxor sätts knäskyddet in ovanifrån och låses med kardborrband så att inte smuts kan fastna.

Tåförstärkning - 2015