Otaliga kombinationer med högsta säkerhet

i MASCOT® SAFE SUPREME
MASCOT® SAFE SUPREME - Press 2017
Den 1 November 2017
MASCOT har ett av branschens bredaste sortiment när det kommer till certifierade skyddskläder. Precis som arbetskläderna är skyddskläderna uppdelade i olika serier. Serien MASCOT® SAFE SUPREME väljer du om du vill ha tvåfärgade skyddskläder med innovativa funktioner och material.

Valmöjligheterna mellan färgkombinationer och produkttyper är många då det finns 24 olika produkter i upp till sex färgkombinationer. Alla produkter är säkerhetscertifierade enligt EN ISO 20471.

Optimal komfort

MASCOT® SAFE SUPREME är serien som har allt. Den passar bra till entreprenörer och anställda i byggbranschen, som kräver mycket av sina arbetskläder. Kläderna har inte bara testade fickor och detaljer, så att du får plats med verktygen, utan de har även ett specialtillverkat material som passar målgruppens dagliga utmaningar. Produktmaterialet är en sammansättning av bomull och polyester. Mjuk bomull är placerad in mot kroppen för att ge komfort och polyester används på utsidan för slitstyrkans och färgäkthetens skull. På så sätt uppnås en bekväm, mjuk och fuktabsorberande produkt med hög slitstyrka.

Hög slitstyrka och hållbar synlighet under lång tid

På produkten finns också CORDURA®-förstärkningar på utvalda platser som fickor, knän och vid handleder, vilket säkrar lång hållbarhet. Hållbarheten förbättras ytterligare tack vare tredubbla sömmar på flera ställen på byxor och snickarbyxor. Dessutom är en del produkter behandlade med Teflon®. Teflon® har en smutsavvisande effekt som hindrar att smuts fastnar på kläderna. Det gör kläderna synbara längre.

Varselkläder - MASCOT® SAFE SUPREME - Press 2017

En serie för vintern

I MASCOT® SAFE SUPREME hittar du kläder för hela året. När vintern är på väg kan du välja isolerande produkter som termojackor, termovästar, kviltade huvtröjor och softshelljackor. Om vintervädret verkligen är en utmaning är det en bra idé att välja vind- och vattentäta samt andningsbara vinterkläder med köldnormen EN 342 samt nederbördsnormen EN 343. Genom att välja arbetskläder med dessa normer kan du vara säker på att dina kläder skyddar dig och håller dig varm och torr.

Produkter som kan anpassas för dig

Byxorna i MASCOT® SAFE SUPREME har en särskild funktion som inte finns i övriga SAFE-serier. Om din storlek ligger mellan två av MASCOT:s vanliga benlängder kan du nu slippa att lägga upp dem. Köp en kortare längd och förläng själv byxorna. Det görs enkelt och snabbt genom att lossa en röd söm på insidan av materialet med en kniv eller sprättare. Knäfickorna sitter fortfarande på rätt plats i förhållande till din höjd.

Uppnå enkelt klass 3-kläder

Sortimentet innehåller produkter i olika säkerhetsklasser. Om det krävs att du har klass 3-kläder finns det två sätt att uppnå certifierat skydd i klass 3. Välj antingen en produkt som på egen hand har klass 3-certifiering (t.ex. en jacka). Eller använd den unika möjligheten i MASCOT-sortimentet att få klass 3-certifierade kläder med två produkter från en lägre klass. Alla produkter i klass 1 och 2 är certifierade för att kunna uppnå högre skyddscertifiering när de kombineras med andra produkter.