1 2 3

Klä dig rätt efter 3-Lagersprincipen
1 2 3 - Klä dig rätt efter 3-Lagersprincipen - 2017
Den 10 Juni 2017
3-lagers principen - håll dig torr, varm och säker på jobbet.
1 Håller dig torr 2 Behåller värmen 3 Skyddar dig från vädret

Kombinera lagren i förhållande till omgivningstemperaturen och graden av fysisk aktivitet.
Att hålla värmen handlar inte alltid om att klä sig i den tjockaste jackan man kan hitta. Det handlar även om att börja på rätt sätt längst in.

1 - Håller dig torr

Komfort vid höga temperaturer

De här produkterna ger dig en bra och behaglig reglering av kroppstemperaturen – särskilt vid höga omgivningstemperaturer och när du är fysiskt aktiv. Materialet är fukttransporterande, snabbtorkande och har en antibakteriell efterbehandling som motverkar lukt.

2 - Behåller värmen

Hur många lager behöver du?

Under övergångsperioden räcker det ofta med två lager: ett fukttransporterande och ett isolerande. Termojackan i MASCOT® ADVANCED med sitt isolerande CLIMASCOT®-foder är det självklara valet när du letar efter en mjuk och lätt övergångsjacka – lager 2. Om det blir riktigt kallt fungerar termojackan tack vare fodrets låga densitet och unika komposition mycket bra som isolerande mellanlager.

3 - Skyddar dig från vädret

Det ultimata skyddet mot väder och vind

Lager 3 brukar också benämnas skalplagg. Plagget ska vara helt vindtätt, skydda mot väta samt transportera ut fukt. Om du bara ska ha en jacka är det en skaljacka du bör välja. Den ger skydd mot vind och nederbörd och du kan själv justera temperaturen med hjälp av ett eller flera isolerande lager inunder.