Nya arbetskläder utvecklade

speciellt för industrin
MASCOT logo
Den 10 Augusti 2015

MASCOT® LIGHT är namnet på den nya lätta serien med arbetskläder från MASCOT. En serie som både har en låg vikt och ett lågt pris. Serien är specialdesignad för arbetet i Europas stora industriföretag.

I serien finns tvåfärgade produkter, bland annat arbetsbyxor, arbetsjacka och en softshell-jacka i två olika färgkombinationer med kobolt/marinblå eller mörk antracit/svart. Serien kommer i ett brett spektrum av storlekar, däribland byxor i tre olika benlängder som standard.

Lätta arbetskläder

MASCOT® LIGHT lever upp till sitt namn, och är den lättaste kompletta serien från MASCOT med en vikt på endast 245 g/m2. När arbetet pågår i varmare temperaturer som till exempel vid stora maskiner i industrin, som avger mycket värme, är lätta arbetskläder en nödvändighet. På grund av värmen blir varje enskilt extra gram i arbetskläderna en onödig irritation och det kan göra att användaren svettas eller känner obehag. Tidigare var arbetskläder för industrin simpla – både när det gäller detaljer och passform, men i MASCOT® LIGHT är det fokus på bekvämlighet och funktion. De väsentliga detaljerna, som t.ex. fickor, är grundligt utprovade både i förhållande till placering och storlek, så att de passar perfekt för arbetet i industrin. Dessutom är alla knappar och blixtlås dolda, så att de inte repar och skrapar mot det man arbetar med. Bekvämligheten uppnås med en grundligt utprovad passform med en bra rörelsefrihet.

Arbetskläder - Grå & Svart - MASCOT® LIGHT

Kvalitet för pengarna

Priset är lågt, men trots det, har det inte kompromissats med kvaliteten. MASCOT® LIGHT är kvalitet för professionella precis som det övriga sortimentet. Alla produkter i den nya serien är tillverkade av ett slitstarkt twill-material. Produkterna har extra förstärkningar vid fickorna och andra utsatta ställen, så att de kan stå emot vardagens slit och hålla längre. Dessutom är produkterna sydda med en förstärkande trenålssöm på alla utsatta ställen.

Tested to work

Alla arbetskläder i MASCOT® LIGHT är TESTED TO WORK. Det är MASCOT:s slogan och kvalitetssäkring, som betyder att produkterna både är testade hos potentiella slutanvändare för produktion, och att metervaran har genomgått tester på MASCOT:s egna laboratorier. Båda delarna utförs för att se till att produkterna lever upp till stränga krav på till exempel industritvätt, avfärgning och slitage. Det kommer användaren till nytta i form av en lång hållbarhet i produkterna, och därmed sparar företaget pengar i det långa loppet. Dessutom betyder det en effektiv tvättprocess och en effektiv hantering av arbetskläderna. TESTED TO WORK är din garanti för kvalitet när du köper arbetskläder hos MASCOT.

Modeller - MASCOT® LIGHT - 2015

CSR – certifierade arbetskläder

MASCOT® LIGHT är dessutom arbetskläder med gott samvete. Produkterna är tillverkade i MASCOT:s egna fabriker i Vietnam, som har SA 8000-certifiering. SA 8000 är den mest erkända internationella standarden för socialt ansvarstagande. När en leverantör har den här certifieringen kan konsumenten vara säker på att produkterna är tillverkade under goda och trygga arbetsförhållanden.

Enkel, snabb och felfri beställning

Hos MASCOT är arbetskläder inte den enda varan på hyllan. MASCOT ser också till att beställningen i större skala är effektiv och felfri. MASCOT® SmartStore är ett gratis logistik- och beställningssystem online – perfekt för stora och medelstora företag. Med MASCOT® SmartStore kan du beställa MASCOT® LIGHT och andra MASCOT-produkter enkelt, snabbt och felfritt. Företag kan spara tid och därmed pengar. Systemet anpassar ditt företag och dina medarbetares behov för arbetskläder – med en låst produktkatalog för den enskilda medarbetaren. Det är ett mycket användarvänligt system som kan användas av alla.

Grå Arbetskläder - MASCOT® LIGHT - 2015