Arbetskläder för

skiftande vinterdagar
Klä dig rätt efter 3-Lagersprincipen - 2017 Press
Den 23 Januari 2017

Arbetet under vintermånaderna kräver något extra av dina arbetskläder om du ska hålla dig varm och torr. Dessutom kräver många byggarbetsplatser att dina arbetskläder är synligt certifierade enligt EN ISO 20471. Du kan få allt detta med två nyutvecklade serier från MASCOT.

Du vet precis hur det känns. Vissa dagar är det för kallt på morgonen för att arbeta i bara en sweatshirt. Och på eftermiddagen är det för varmt med jacka. Sedan kommer det en skur när du har som mest att göra. Och kanske ska du besöka en byggarbetsplats som kräver skyddskläder under dagen. Det är svårt att hitta en uppsättning arbetskläder som passar till allt.

Välj fritt bland produkttyperna

Det handlar om att kunna skapa funktionella kombinationer av varje enskild hantverkares favoritprodukttyper. I likhet med vädrets skiftningar har också alla anställda i byggbranschen olika preferenser. Några föredrar en tjock vinterjacka och andra en skaljacka, medan vissa vill ha en vattenavvisande termojacka. MASCOT har därför lanserat två kompletta serier med arbetskläder där design och funktion har utformats för att passa perfekt ihop. På så sätt är kombinationsmöjligheterna nästan oändliga.

Två innovativa serier med arbetskläder

Den första serien är nylanseringen av MASCOT® HARDWEAR. Den innehåller alla smarta detaljer, med allt från magnetlås och fantastiska isoleringsmaterial till jackor med högt vattenpelartryck och byxor med stretch. Den andra serien är MASCOT® SAFE SUPREME, som till stor del har samma egenskaper men som dessutom har säkerhetscertifieringen EN ISO 20471.

Arbetskläder & Skyddskläder - Klä dig rätt efter 3-Lagersprincipen - Press

MASCOT® HARDWEAR kombinerar många avancerade och beprövade tygtyper. Genom att till exempel kombinera den stickade tröjan MASCOT® Reims, som är andningsbar och isolerande, med skaljackan MASCOT® Gandia skapar du en bra bas för vintern. Denna sammansättning gör att du kan anpassa dina kläder i takt med dagens skiftande väder, och du kan vara säker på att din kropp alltid håller en bra temperatur. De fluorescerande detaljerna på produkterna gör det dessutom lätt att kombinera dem med MASCOTs hi-vis-produkter. MASCOT® SAFE SUPREME är till för alla som kräver lite mer av sina skyddskläder. Du kan lätt uppnå en hög säkerhetsklass genom att klä dig i lager på lager, så att du har komfort, temperaturreglering och säkerhet i åtanke. Genom att bära hi-vis-västen MASCOT® Grimsby ovanpå en icke-fluorescerande huvtröja och byxor uppnår du säkerhetsklass 1. Genom att kombinera kläderna med skyddsbyxorna MASCOT® Kendal uppgraderas alla dina kläder till den högsta säkerhetsklassen, klass 3. Huvtröjan MASCOT® Motril med fluorescerande detaljer har ingen säkerhetscertifiering men passar perfekt i uppsättningen.

Bästa skydd uppnås genom att mixa och matcha

Tanken är att du ska kunna stå emot vind, vatten och kyla genom att kombinera dina favoritprodukter från dessa två serier. Du kan effektivt bli av med överflödig värme och svett, och du kan till och med uppnå den högsta säkerhetsklassen genom att bära en jacka från MASCOT® SAFE SUPREME när du rör dig på områden där det är obligatoriskt. Och om du alltid arbetar på områden där skyddskläder är obligatoriskt kan du bära de snyggt designade termojackorna, termovästarna och fleecetröjorna i hi-vis från MASCOT® SAFE SUPREME ytterst och matcha med MASCOT® HARDWEAR under. Allt passar ihop och kan kombineras för olika situationer.

Lager på lager-metoden

MASCOT ger här ett par tumregler för vad du ska tänka på när du sätter ihop kläder med lager på lager-metoden. Det innersta lagrets viktigaste funktion är att vara svettransporterande och snabbtorkande så att du inte blir blöt och riskerar nedkylning. Det mellersta lagret ska vara isolerande. Här kan du lägga till så många lager som behövs för att hålla värmen. I situationer med hård kyla och nederbörd är ett extra yttersta lager nödvändigt, och då är vind- och vattentäthet naturligtvis viktigast. Alla lager ska vara andningsbara så att fukten kan avdunsta.

Modell - Klä dig rätt efter 3-Lagersprincipen - Press 2017

Kompletta lösningar är viktiga. Därför kan kombinationer av olika serier hjälpa till att fylla behoven för din arbetsdag. Arbetsklädernas yttersta lager ska skydda mot väder och vind samtidigt som det håller dig torr. Det yttersta lagret kan med fördel vara en jacka som godkänts enligt EN 343 och EN 342 för skydd mot regn, vind och kyla. Vinterjackan MASCOT® Tolosa är andningsbar och vind- och vattentät samtidigt som den unika PrimaLoft®-isoleringen effektivt håller dig varm. Jackan passar perfekt till byxorna MASCOT® Kendal, som gör att man samtidigt uppnår klass 2-certifiering.