Sluta

arbeta upp värmen
PrimaLoft logo - 2016
Den 25 Oktober 2016

Nu behöver du inte längre arbeta upp värmen i vinterns kalla och våta väder. MASCOT har integrerat det erkända isoleringsmaterialet PrimaLoft® i ett flertal olika jackor som alla håller värmen när kylan tränger sig på.

Det är kallt och du tar på dig den tunga, varma vinterjackan. I takt med att aktivitetsnivån ökar börjar svetten tränga fram längs din rygg. Du blir inte av med värmen, och jackan blir allt tyngre och varmare, vilket förhindrar dig från att utföra ditt arbete effektivt och säkert. Nu är dina kläder våta, och om du tar av dig jackan blir du mycket snabbt kall.

För att bemöta detta vanliga problem med vinterjackor introducerar MASCOT nya överdragskläder med isoleringsmaterialet PrimaLoft®. Materialet håller dig varm och ser samtidigt till att du på ett effektivt sätt kan göra dig av med överskottsvärmen.

Primaloft - Vinterjackor - 2016Håll värmen med en av de fyra nya jackorna från MASCOT, som alla har utrustats med det unika isoleringsmaterialet PrimaLoft®. Från vänster ser du: MASCOT® Darmstadt softshell-jacka, MASCOT® Erding termojacka, MASCOT® Palencia termojacka och MASCOT® Tolosa pilotjacka.

Håll dig varm och torr

MASCOT har lanserat två termojackor, en softshell-jacka och en pilotjacka med PrimaLoft®-isolering för den kalla årstiden. Fukt från kroppen leds bort tack vare de andningsbara egenskaperna i PrimaLoft®. Detta minskar risken för att användaren blir våt och kall. Dessutom är de ultratäta fibrerna i PrimaLoft® vattenavvisande och tar därmed inte upp nederbörd. Jackan blir alltså inte tung, och användarens rörelsefrihet blir inte nedsatt. Och när materialet inte blir vått behåller det sin höga isoleringsförmåga. Överdragskläder med PrimaLoft® är till stor hjälp under sysselsatta arbetsdagar då både vädret och arbetsuppgifterna växlar, eftersom det flexibla materialet passar för kyla, nederbörd och flera olika aktivitetsnivåer.
PrimaLoft® har en helt speciell sammansättning av fibrer med mycket låg densitet, som håller dig varm och känns som ett mjukt vadderingsmaterial. Den låga vikten gör att PrimaLoft® även fungerar exceptionellt bra som mellanlager, och det tar väldigt lite plats när det pressas samman. MASCOT använder PrimaLoft® Black Insulation Eco, som är tillverkat av minst 60 % återvunnet material.

Primaloft - Press 2016

MASCOT-jackor med PrimaLoft®

MASCOT har för närvarande integrerat PrimaLoft® i fyra olika produkter: två termojackor, en softshell-jacka och en pilotjacka i en rad olika färger. De två termojackorna MASCOT® Erding och MASCOT® Palencia kan användas för sig eller som mellanlager under en skaljacka. Pilotjackan MASCOT® Tolosa har inte bara PrimaLoft®-isolering, utan har även certifierats för att uppnå bästa möjliga köldskydd (EN 342) samt stå emot vind och vatten (EN 343).