Funktionell klädserie

för trendsättare
2016 - MASCOT® FREESTYLE Arbetskläder
Den 31 Mars 2016

Nya amerikainspirerade arbetskläder för dig som har din individuella stil både på och utanför arbetet. ”Less is more” i den helt nya serien MASCOT® FREESTYLE.

Smala denimjeans, huvtröjor i matta modefärger, retropilotjackor, T-shirts med palmtryck och en stickad mössa med en cool nydesign av MASCOT:s björn. Stilen i MASCOT® FREESTYLE är långt ifrån de traditionella, uniformerade arbetskläderna.

Stilen är mycket avslappnad i MASCOT® FREESTYLE. Men den här stora satsningen på att nå ut till den lilla gruppen trendsättare bland hantverkare är på inget sätt tillfällig. ”Vi har arbetat länge med att skapa ett kläduniversum till just den här målgruppen, som aldrig kommer att bära arbetsuniform”, berättar administrationschefen på MASCOT, Michael Grosbøl, och fortsätter: ”Det är på tiden att vi ruskar om i marknadens överflöd av mer traditionella arbetskläder för att nå ut till dessa trendsättare, som kräset sammansätter och sorterar, så att de får precis den individuella stil som de önskar.”

MIX & MATCH - 2016 - MASCOT® FREESTYLE

Less is more

Chefsdesignern hos MASCOT, Helle Bruhns, håller också trendsättarna under uppsikt: ”Vi ser en ny tendens, särskilt bland de unga, självständiga hantverkarna: Less is more. I detta sammanhang betyder det att kläderna endast har de mest nödvändiga och funktionella detaljerna. Särskilt byxornas passform ska vara fantastisk. Men viktigast av allt är att kläderna ska vara trendiga, coola och passa stilen, både på och utanför arbetet”, berättar hon.

Amerikainspirerad look

MASCOT® FREESTYLE är funktionell street wear, som både kan stå emot slitage på arbetet och passa stilen på fritiden. Oavsett vad du gör får du garanterat en bra rörelsefrihet med MASCOT:s grundligt testade, moderna passform. Inspirationen till MASCOT® FREESTYLE kommer från bland annat den amerikanska surfkulturen på 1960-talet och den amerikanska militärens pilotkläder från årtionden sedan. Samtidigt hämtar serien inspiration hos nutidens amerikanska hantverkare, som föredrar att arbeta i denimjeans och T-shirts. Även produktnamnen är amerikainspirerade; MASCOT® Manhattan, MASCOT® Soho och MASCOT® Yonkers; MASCOT® Manhattan, MASCOT® Soho og MASCOT® Yonkers; namngivna efter områden i New York med en alldeles särskild stil och stämning.

Jacka & Huvtröja - FREESTYLE 2016

Freestyle work - Freestyle workwear

Kombinationsmöjligheterna är otaliga i MASCOT® FREESTYLE, och serien är sammansatt så att den också enkelt kan matchas med äldre produkter till en retroinspirerad stil. Du kan lätt styla fritt och kombinera serien med äkta oldschool-produkter som till exempel termojackan MASCOT® London från MASCOT® ORIGINALS-serien. Det finns också många möjligheter att kombinera med övriga serier med arbetskläder, som till eksempel MASCOT® HARDWEAR eller de arbetskläder som du redan har.

Är du på Instagram? Inspireras till din MASCOT® FREESTYLE-look och följ MASCOT_Josh86 och/eller MASCOT_WORKWEAR.