Den nya kollektionen med skor för företag där hygien är viktigt

MASCOT® FOOTWEAR CLEAR - Skyddsskor, washing maschine
Den 4 November 2019
Under hösten 2019 lanserar MASCOT en ny kollektion med skor som passar bra för livsmedelsindustrin och andra branscher där en mycket god hygien och tvättbarhet är viktigt. I kollektionen MASCOT® FOOTWEAR CLEAR finns skor och sandaler som kan tvättas i 40 °C. Att kunna tvätta skor i en så hög temperatur och på så sätt hindra spridningen av bakterier är unikt i branschen. När man tvättar skorna i denna temperatur aktiveras en antibakteriell effekt i tvättmedlet som industritvättarna använder, vilket förebygger att bakterier sprids och ger en mycket god hygien.

Hygien och tvättbarhet ligger i fokus för kollektionen MASCOT® FOOTWEAR CLEAR. Till skillnad från MASCOT:s andra skokollektioner är det i denna kollektion viktigt att skorna och sandalerna tål att tvättas för att hålla en god hygien.

Eftersom användarna av kollektionen ofta arbetar inom livsmedelsindustrin eller liknande branscher är det viktigt att skorna tål industritvätt. Av den anledningen har skorna och sandalerna förberetts för HF-chip. HF-chippet är ett högfrekvenschip som kan spara data, som antal tvättar och vem som äger skon.

Bekväm hela dagen

Optimal komfort hela arbetsdagen har också varit en prioritering för denna kollektion. Skorna har ett andningsbart inre foder tillverkat av mikrofiber. Mikrofiber är ett mycket andningsbart material som ger dina fötter optimal komfort. Skorna har även lufthål som gör att fötterna kan andas.

Funktioner för att skydda dina fötter

Om du arbetar i en miljö där våta och hala golv är en säkerhetsrisk, är det viktigt att välja skor med en bra sula. I MASCOT:s sortiment är alla sulor halkhämmande, vilket innebär att de har testats och godkänts enligt SRC. Mönstret i sulan är också utformat för att ge ett bra grepp på ytan och för att förebygga att smuts fastnar.

Alla skor och sandaler i MASCOT® FOOTWEAR CLEAR är ESD-godkända, vilket innebär att användarna inte behöver oroa sig för statisk elektricitet.


2019 - Washing maschine, Skyddsskor, Skyddsskor (låga), Skyddssandaler, Hygien i fokus

Om du är ute efter stövlar som tål tvätt i 40 °C finns det i kollektionen MASCOT® FOOTWEAR COVER. Stövlarna finns tillgängliga med skyddsfunktioner och i tre olika färger: vit, svart och mörk olivgrön.


Skorna i kollektionerna MASCOT® FOOTWEAR CLEAR och MASCOT® FOOTWEAR COVER finns hos din lokala återförsäljare.

2019 - MASCOT®  FOOTWEAR CLEAR - Arbetsskor, Skyddssandaler, Skyddsskor (låga), Träskor